Női kézilabda

A kidolgozott taktikát 90 százalékban megvalósítottuk - Konkoly Csaba

A női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának 4. fordulójában a Győri ETO KC tizenöt góllal legyőzte hazai környezetben a dán Randers együttesét. A magyar bajnok ezzel átvette a vezetést kvartettjében, noha az első körben éppen a skandinávok ellen vereséggel indította a sorozatot.

Konkoly Csaba taktikai utasításait betartották a lányok
Szombaton délután a győriek sziporkázó támadójátékkal és rendkívül feszes védekezéssel felőrölték dán ellenfelüket, Konkoly Csaba lányai végül 35-20-ra győzték le a Randers csapatát. A Rába-partiak így méltóképpen vágtak vissza a skandinávoknak, hiszen az első fordulóban idegenben hatgólos vereséget szenvedtek el. Azóta az ETO mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában szárnyal, ennek volt legutóbb szenvedő alanya a dán ezüstérmes.

"Megoldottuk úgy ezt a mérkőzést, hogy végig a csapatjáték, a szervezett védekezés dominált mind védekezésben, mind pedig támadásban. Emellett biztosan ötven-hatvan százalék feletti kapusteljesítményt láthattunk, ehhez kellett a védőfal teljesítménye, a taktikai utasítások betartása. A speciálisan a Randers ellen kidolgozott taktikát nyolcvan, kilencven százalékban megvalósítottuk. Ez lett az eredménye." - nyilatkozta a handball.hu-nak Konkoly Csaba vezetőedző.

A győriektől többen is extraklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a Randers ellen, a kapuban Lunde-Haraldsen parádézott, míg a gólokat Heidi Löke (8) Görbicz Anita (7), Eduarda Amorim (5) és Andrea Lekics (4) szállította elsősorban. A szerbek irányítója úgy látja, az odavágón becsúszó vereség már a múlté, immáron meccsről meccsre egyre jobban játszanak.

"Akkor nagyon rossz napot fogtunk ki, a Randers brazil kapusa pedig fantasztikus volt. Ezúttal azonban minden fordítva történt. Azt gondolom, hogy meccsről-meccsre egyre jobbak vagyunk, ezt a mostani eredmény is mutatja, hiszen meccs előtt senki nem gondolt volna tizenötgólos győzelemre. Ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk, mind védelemben, mind pedig támadásban igazán sokrétű megoldást mutattunk be" - mondta Lekics.

Bajnokok Ligája C-csoport
az állás
1. Győri Audi ETO 4 3 0 1 119-96 6 p
2. Randers 5 3 0 2 143-145 6 p
3. Metz 4 2 0 2 104-108 4 p
4. Hypo Niederösterreich 3 0 0 3 81-98 0 p