NB I

A Ferencváros nem bírt a Pakssal hazai pályán

A zöld-fehérek hiába alakítottak ki több helyzetet, nem tudtak gólt lőni a szervezetten védekező Paksnak az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Az FTC nem bírt a Pakssal - Fotó: MTI

A mérkőzés előtt az Albert Stadionban lekapcsolták a reflektorokat és a szurkolók, valamint az FTC játékosai és az Albert-család tagjai által gyújtott gyertyákkal emlékeztek a Császárra. A kapu mögötti szektorban az „Isten veled Császár” feliratú transzparenssel készültek a ferencvárosi szimpatizánsok.

A Ferencváros kezdőcsapata nem változott a legutóbbi bajnokikon, a Paksnál ezúttal Szatmári kezdett a csatársorban, Hrepka, Kiss és Montvai is csak a kispadon kezdett. A mérkőzést jobban kezdte a Ferencváros, Détári Lajos együttese agresszíven letámadott már az első pillanatokban. Bár komoly helyzetet nem tudott a Ferencváros kidolgozni, komoly fölényben futballoztak Marótiék. Az első igazi lehetőség Somalia előtt adódott: Józsi bal oldali beadása után fejelt a légiós, Csernyánszky azonban hatalmas bravúrral leért a jobb alsó sarokhoz.

Fél óra elteltével egy szöglet után Keli elé került a labda, akinek az emelését ismét a paksi kapus hárította. A 37. percben Józsi szabadrúgásból veszélyeztetett, de a válogatott-kerettag portásnak ez sem okozott gondot. Az első nagy paksi lehetőség öt perccel az első félidő vége előtt adódott, de Bartha lövésébe bele tudtak lépni a Fradi-védők. A fordulás után Jovanovics veszélyeztetett először, de 22 méteres lövése kapu fölé szállt. Egy óra elteltével Hakola bal oldali szögletét Maróti fejelte vissza, a gólvonal előtt Vayer vágta ki röviden, de Somalia 12 méteres lövése fölé szállt. Nem sokkal később Heffler tette oda Barthának, aki a tizenhatos jobb oldalánál ellőtte keresztbe a labdát.

Hiába hozta be Détári Lajos Lisztes Krisztiánt, a játék nem sokat változott, ezen az estén a kreativitás hiányzott a Ferencvárosból, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.