NB I

Rezes fejesével nyert Szombathelyen az őszi bajnok Debrecen

A DVSC-TEVA a Haladás elleni 1-0-s idegenbeli győzelemmel veretlenül zárta a szezon első felét, ezzel őszi bajnok lett.

Rezes szerezte meg a vezetést

A veretlen, de utolsó három idegenbeli meccsén nyeretlen Debrecen látogatott a Haladáshoz az őszi szezon utolsó fordulójában. Halmosi eltiltás, Tóth Péter betegség miatt hiányzott a védelem bal oldaláról a Haliban, így Slukának kellett betölteni a posztot. A DVSC-ben az őszi idény egyik felfedezettje, Bódi Ádám kisebb sérülése miatt csak a kispadon kapott helyet, csakúgy, mint Yannick, Varga József öt sárgája miatt eltiltását töltötte.

Jól kezdtek a hazaiak, Vujovics vezetésével veszélyes akciókat vezettek az első percekben. A 8. percben Kenesei adott balról remek labdát Vujovics elé, aki nem esett át Novakovics kezén, pedig a kapus elé vetődött. Nem sokkal később ismét Kenesei volt a főszereplő, balról, nyolc méterről lőtt, Mészáros azonban belevetődött a labdába. Továbbra is támadásban maradt a vasi együttes, egy szöglet után Simac kezére pattant a labda, a játékvezető azonban nagyvonalúan továbbot intett. Aczél Zoltán majdnem felrobbant a hazaiak kispadján. A 21. percben kis túlzással először lépte át a felezővonalat a DVSC, és egyből megszerezte a vezetést. Korhut ment el a bal oldalon, beadását Rezes fejelte a léc alá 6 méterről (0-1).

A gól után átvette a kezdeményezést a Loki, Coulibaly éles szögből vette be kis híján Rózsa kapuját. Fél óra elteltével Szakály zseniális mozdulattal, 14 méterről ollózott, de a labda a felső kapufáról fölé ment. A 40. percben Sipos lőtt kapásból Búrány passza után, de a labda a rövid alsó mellett ment el. A félidő végén még Szabó Zsolt játékvezető borzolta néhány ítéletével a hazai publikum idegeit, de más már nem történt.

A fordulás után is a DVSC próbálkozott, a francia Coulibaly kétszer is növelhette volna a vendégek előnyét, ha passzol, de ő a lövést választotta, vesztére. A Haladás nem tudott magára találni, az első félidő elején mutatott jó játékot nem tudta megismételni. Ennek ellenére becsülettel küzdöttek, Sipos lövése is azt jelentette, nem adja fel a zöld-fehér gárda.

A hajrában mindent megpróbált a Haladás, Vujovics ziccert rontott, így elvitte a három pontot, és ezzel őszi bajnok lett Kondás Elemér együttese.

OTP Bank Liga
15. forduló
Haladás Sopron Bank - DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Szombathely, 6000 néző, v.: Szabó Zs.
Haladás: Rózsa - Schimmer (Skriba, a szünetben), Guzmics, Korolovszky, Sluka - Búrány, Rajos (Horváth A., 80.) - Vujovic, Kovács I., Sipos - Kenesei (Oross, 68.)
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Rezes (Spitzmüller, 75.), Ramos, Bouadla (Nikolic, 88.), Szakály - Kulcsár (Bódi, 62.), Coulibaly
gólszerző: Rezes (20.)
sárga lap: Skriba (65.), Kenesei (57.), Korolovszky (92.), illetve Nagy Z. (55.), Mészáros (66.), Ramos (83.), Coulibaly (92.)