Baseli tenisztorna

Federer ismét döntőbe jutott hazai versenyén

  • VNA

Roger Federer ismét döntőbe jutott Baselben, ehhez honfitársát, Stanislas Wawrinkát kellett legyőznie a szombati elődöntőben.

A baseli tenisztorna második szombati elődöntőjében svájci házi döntőt láthatott a közönség, ahol a harmadik helyen kiemelt Roger Federer magabiztosan, két játszmában győzte le Stanislas Wawrinkát. Az egykori világelső most 12. alkalommal indult el hazai versenyén, ahol immáron a 42. győzelmét aratta. Ennél többször egy helyszínen csak a négy Grand Slam tornán tudott mérkőzést nyerni. Federer eddig már négyszer (2006, 2007, 2008 és 2010) nyerte meg a baseli tornát, vasárnap pedig a Djokovicsot legyőző Nisikori elleni döntőben megszerezheti az ötödik győzelmét is.

Roger Federer ismét döntős lett Baselben

Az elődöntő első szettjében mindketten remekül adogattak, a két svájci jóbarát csatájában ekkor csak a rövidítés tudott dönteni, amelyben Federer volt a nyugodtabb. A második szettben az idei harmadik ATP-elődöntőjét játszó Wawrinka már többet hibázott, kétszer is elveszítette az adogatását, Federer pedig a második mérkőzéslabdáját kihasználva zárta le a meccset. Federer ezzel sorozatban hatodszor jutott be a baseli döntőbe, és továbbra is dominálja a párosban olimpiai bajnok partnere elleni párharcot, hiszen 11. alkalomból most tizedszer tudta legyőzni őt.

Ez a mérkőzés volt az ATP-sorozat harminc éves történetének mindössze negyedik olyan elődöntője, ahol két svájci játékos teniszezett egymás ellen. Erre 1993-ban Marseille-ben (Rosset győzött Hlasek ellen), két évvel később Gstaadban (ahol Hlasek győzött Rosset ellen), majd pedig 2009-ben Baselben (Federer oktatta Chiudinellit) volt példa korábban.

ATP-torna Basel, elődöntő
Roger Federer (svájci) - Stanislas Wawrinka (svájci) 7-6, 6-2