Biatlon

Speciális kamiont kaptak a német vaxmesterek

  • VNA

A németek a technikai segítséget figyelembe véve is haladnak a korral, amelyet jól példáz a napokban Oberhofban bemutatott új vaxkamion.

Új high-tech kamiont kapott a német biatlon válogatottSzázhúsz millió forintba került, 20 tonnát nyom, de lehet, hogy a sikerekre csak kis ráhatása lesz. A Német Síszövetség (DSV) azonban mégis úgy gondolta, hogy egy új, a vaxmesterek munkáját megkönnyítő kamion megvásárlása van szükség ahhoz, hogy a jövőben Magdalena Neuner és csapattársai folytathassák sikerszériájukat. „Minden elképzelésünk megvalósult ezzel a kamionnal, amelyet abszolút a mi igényeink szerint alakítottak ki” - mondta az oberhofi bemutatón Andreas Emslander, a német biatlon válogatott fő technikusa.

A fekete alapszínnel ellátott kamion oldalán életnagyságúnál is nagyobb képeken a németek legjobb biatlonosai láthatóak. A 18 méter hosszú hatalmas monstrum egyszerre 380 pár síléc befogadására alkalmas és egyszerre öt vaxmester is dolgozhat benne párhuzamosan. Hasonló kamiont az utóbbi években már a norvég és a svéd sífutó válogatott mellett dolgozó stábok is használtak már. A németek elképzelései szerint a 2011/12-es biatlon Világkupa valamennyi állomásán ott lesz majd ez a kamion, egyedül a szibériai záró hétvégére nem utaztatják el.