NB I előzetes

Győri menü: pápai páros és óriáskifli

  • Göbölyös János

Félidejéhez érkezett az OTP Bank Liga 2011-12-es szezonja. A 15. fordulóban pénteken egy mérkőzést rendeznek, Győrben két, a múlt héten vereséget szenvedett csapat találkozik, a második helyezett ETO a tizedik Lombard Pápát fogadja.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Győri ETO−Lombard Pápa
ETO Park, 11.04., péntek, 18.00 TV:SportM
Vezeti: Kassai Viktor (Erős G., Márton Zs.)
Hathárom-tipp: 1
Nem nagy merészség megjósolni, hogy a forduló nyitómérkőzésén nem lesznek többen négyezernél. A péntek esti időpont, az ETO múlt fordulóbeli, pécsi veresége, és hát a kevésbé közönségvonzó ellenfél indokolhatja a limitált nézőszámot, de van itt más is, ami viszonyítási alap lehet. A kifli. Horváth Cs. Attila, a győriek klubmenedzsere a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Lipót Pékség jóvoltából a stadionba belépő szurkolók kiflit kapnak a hostessektől, s mivel 4000 darabról szólt a megrendelés, gyanítható, hogy nagyjából ennyi embert várnak az ETO Parkba. El lehet tehát majd csámcsogni azon, hogy miért botlott meg ismét vendégként Csertői Aurél csapata, vagy hogy az új edző által irányított pápaiaknak miért nem sikerült legalább egy pontot szerezniük a nem éppen csúcsformában futballozó Videoton ellen. Aztán mire mindenki lenyeli az utolsó falatot, elkezdődik az a mérkőzés, amelyen az ETO megerősítheti második helyét a tabellán, sőt, ha nyer és szombaton Szombathelyen a Debrecen belefut egy vereségbe, elsőként zárhatja az őszt. Sok mindennek össze kell ehhez jönni, egyelőre csak a kifli biztos, a többi megjósolhatatlan. Hogy miért, arra Csertői Aurél vezetőedző az említett sajtótájékoztatón a következőt válaszolta:    

,,A Pápa is egy játszó csapat, jól passzolnak, van két nagyon jó csatáruk, és két nagyon gyors szélsőjük, tehát fontos lesz, hogy a kontratámadásaikat megakadályozzuk. Ezt hatékonyabban kell tennünk, mint ahogyan a Pécs ellen tettük. A támadójátékunk nem volt rossz, helyzeteket tudtunk kialakítani, csak azokat nem értékesítettük. Remélem, most is sok lehetőségünk lesz, és ezeket gólra tudjuk váltani. Mindenképpen szeretnénk győzelemmel zárni az őszi idényt, hazai pályán ez különösen fontos lenne. Harmincnégy pontot gyűjteni, az nagyon jó teljesítmény”.

A Győr-Lombard Pápa mérkőzésen ugranak fel fejeleni a játékosok
Hogy ez ne így legyen, azt a Lombard futballistái igyekeznek majd megakadályozni. A csapatot tíz napja irányító Bene Ferenc a naplo-online.hu-nak elmondta, akár ki-ki meccset is játszhatnak az ETO-val, ehhez viszont az kell, hogy hátul stabilabbá váljon az együttese. 

,,Az eddig eltelt bő egy hét elegendő volt arra, hogy pontosan lássam, melyek a csapat igazi erényei - fogalmazott a pápaiak mestere. - Természetesen a hibákkal is tisztában vagyok, ezeket csak lépésről-lépésre lehet kijavítani. Múlt héten, a Videoton elleni mérkőzésen elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, ha Győrben javulunk szervezettségben, és ha agresszívabbak leszünk védekezésben, akkor úgy érzem, háromesélyessé tudjuk tenni az összecsapást”.

Ganugrava és Totadze személyében két győri kölcsönjátékos is tagja a Lombardnak, s mivel a klubok között nincs érvényben olyan megállapodás, miszerint nem szerepelhetnek az ETO ellen, ezért ha Bene úgy dönt, a grúz páros pályára léphet a pénteki mérkőzésen.

Visszatérve a péksütemény-dömpingre, nem csak a szurkolók, hanem a játékosok is érdekeltek az akcióban. A legjobban teljesítő győri futballista ugyanis szintén kap egy kiflit, méghozzá az óriás fajtából. A végeredménytől függetlenül tehát egyvalaki jóllakottan távozhat majd az ETO Parkból.

Forma-index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)
Győr-Pápa
  ellenfél eredmény pontszám
GYŐR      
  ZTE(LK) 3-1 1
  Debrecen(NBI) 0-2 0
  Videoton(NBI) 1-0 2
  Jánossomorja(MK) 9-2 2,50
  Pécs(NBI) 1-3 0
Aktuális forma-index*     1,10
PÁPA      
  Haladás(LK) 1-0 1
  Ferencváros(NBI) 1-2 0
  Kecskemét(NBI) 0-3 0
  Baja(MK) 1-1 1,25
  Videoton(NBI) 2-3 0
Aktuális forma-index*     0,45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)