NB I

Fazekas László szívesen visszatérne Újpestre

A lila-fehérek legendás támadója több mint harminc éve él Belgiumban, de nyitott az együttműködésre.

Fazekas szívesen hazatérne - Fotó: MTI

Egy belga vállalkozó, Roderick Duchátelet lett nemrégiben az Újpest tulajdonosa. Duchátelet székfoglalójában elmondta, szeretne maga mellé venni egy olyan szakembert, aki flamandul és magyarul folyékonyan beszél, s járatos a labdarúgás világában. A leírásnak tökéletesen megfelel a 92-szeres válogatott Fazekas László, az Újpest egykori legendája.

"A leírás valóban olyan, hogy akár én is lehettem a minta. Több mint harminc éve élek Belgiumban, tökéletesen megtanultam flamandul, nem felejtettem el magyarul, s közel 800 meccs van a hátam mögött. A sportágtól sem szakadtam el, jelenleg is vagy húsz belga klubnál látom el a PR-teendőket - mondta a Blikk megkeresésére Fazekas.

Az egykori lila-fehér játékos nem szeretne jelentkezni a posztra, csak csendben várja a hívásokat.

"Annyit elárulhatok, nyitott vagyok az együttműködésre, szívesen vállalnék feladatot Újpesten. Nyilván először a tulajdonosnak fel kellene vennie velem a kapcsolatot, egyeztetni az elképzeléseket, utána jöhetne a közös munka. Nekem mindig nagyon tetszett a Bayern München mintája, ahol a régi nagyok alkotják a vezetőséget. Ez követendő modell lehetne Újpesten, ilyen felállásban én is szívesen tennék a lilákért - zárta szavait a háromszoros gólkirály, aki 1980-ban a kontinens második legeredményesebb focistájaként az ezüstcipőt is kiérdemelte."