NB I

Csertői elégedett a 34 ponttal, Bene nem akar szimpatikus vesztes lenni

A Győr 3-2-re legyőzte a Pápát az OTP Bank Liga 15. fordulójának első mérkőzésén, és a két vezetőedző, Csertői Aurél, illetve Bene Ferenc a Sport Tv műsorában értékelték a találkozót.

Csertői Aurél: "Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, megrúgtuk a góljainkat, és stabilabban kellett volna utána játszanunk, nem szabad ilyen hibákat elkövetnünk. De a lényeg, hogy megszereztük a három pontot. Gratulálok a csapatomnak a fél szezon alatt szerzett 34 ponthoz, ez egy parádés teljesítmény! Nem figyeltem a Pápa mezőnyfölényét a mérkőzés elején, azt láttam, hogy rengeteg akciót vezettünk, rúgtunk három gólt, és ezzel idézőjelesen simán megnyertük a meccset. A vége azért izgalmas volt. Harag nincs a kapott gólok miatt, hiszen nyertünk, de hibákat követtünk el. A lényeg azonban a győzelem."

Bene Ferenc: "Az első félidőben hetven százalékban bejött, amire számítottunk, de a támadóharmadban nem tudtunk minőségi döntéseket hozni. A Győr ezzel szemben talán nem játszott olyan jól, viszont rendkívül hatékony volt, és ők jó döntéseket hoztak a támadózónában. Kitűnő játékosaik vannak, de úgy gondolom, hogy nekünk is vannak nagyszerű labdarúgóink, és ezt a második félidőben be is bizonyítottuk. Továbbra is az a problémám, hogy szinte magunkat vertük meg, ahogy a Videoton ellen is. A játékosoknak azt mondtam, hogy ha az éllovasok ellen úgy tudunk játszani, ahogy ma a második félidőben, akkor van jövőnk. De mindenképp változtatnunk kell. Két-három rutinos futballista mellett sok fiatal játékos van a keretben, tehát van előrelépési lehetőség. Engem inkább az aggaszt, hogy sok gólt kap a csapat beadásokból, helyezkedési hibákból. Ezen változtatnunk kell, mert belekényszerítenek minket a szimpatikus vesztes szerepébe, és én nem vagyok arra kíváncsi."