Angol válogatott

Az én hibám, nem magyarázkodom - Rooney az eltiltásáról

megosztom

Wayne Rooney is megszólalt három meccsre szóló eltiltásával kapcsolatban. Fabio Capello magával viszi a renitens csatárt az Eb-re.

A The Sun című angol bulvárlap úgy tudja, Fabio Capello angol szövetségi kapitány nevezni fogja Wayne Rooneyt a 2012-es futball Európa-bajnokságra annak ellenére, hogy a Manchester United csatára a három csoportmérkőzésen nem játszhat eltiltása miatt. A következő két barátságos meccsen, a Spanyolország és Svédország ellen viszont nem fog játszani a forrófejű csatár. Sokáig csak a szövetségi kapitány, a csapattársak vagy az áldozat nyilatkozatát lehetett hallani az üggyel kapcsolatban, most azonban Rooney is megszólalt.

Rooney nagy butaságot csinált - Fotó: AFP 
"Hülye dolog volt tőlem, már akkor sajnáltam, amikor megtettem. Nem volt semmi előzménye, és nem is gondoltam úgy, hogy most én bántani akarom, egyszerűen megtörtént. Az én hibám, nem magyarázkodom. Nincs bocsánat, de akkor is úgy érzem, a büntetés túl durva" - mondta Rooney az esettel kapcsolatban.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre tiltotta el Wayne Rooneyt, az angol válogatott támadóját, aki a Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kiállítás sorsára jutott. Az ominózus összecsapáson a 25 éves játékos a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.

Az eset videón

megosztom