EURO 2012

Az Eb-siker kilencvenmillió forintot ér a németeknél - fejenként!

  • VNA

A német labdarúgó szövetség nem aprózza el a dolgokat. Ha csapatuk jövőre megnyeri az Eb-t, akkor minden játékosnak 300.000 euró jutalmat fizetnek.

Miután a német labdarúgó válogatott az 1982-es vb-selejtező után most második alkalommal tudott pontveszteség nélkül megvívni egy nagy tornára kvalifikáló sorozatot, Németországban komoly esélyesként tartják számon a Nationalelfet. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) az elvárásoknak megfelelő prémiumot állapított meg a csapat számára, amelyet pénteken publikáltak. Amennyiben a német csapat jövőre megnyeri az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságot, akkor a játékosok 300.000 eurót (mai árfolyamon számítva hozzávetőlegesen 90 millió forintot) kapnak - fejenként…

A német labdarágó válogatott pontveszteség nélkül jutott túl az EB-selejtezőkön
A motivációs rendszer persze igencsak komolyan differenciál a különböző eredmények esetén. A csoportkörből történő kiesés esetén például egyetlen eurót sem kapnának a labdarúgók. A negyeddöntő elérése 50.000 eurót, az elődöntő 100.000 eurót, míg az esetleges döntőbeli vereség a győzelmi prémium felét (150.000 euró) hozna a konyhára a válogatott játékosainak. A most megállapított „csúcsgázsi” amúgy 50.000 euróval több, mint amit tavaly a dél-afrikai vb megnyerése esetén kaszálhattak volna a válogatott labdarúgók, a növekedést a DFB-nél a magasabb bevételekkel magyarázzák.

„Örülünk annak, hogy a csapatkapitánnyal, Philipp Lahmmal és a csapatvezetés meghatározó embereivel ennyire bizalmas és őszinte megbeszéléseket folytathattunk az elmúlt napokban. A csapat természetesen ezúttal is teljesítményalapú bérezést kap, és amennyiben sikeresen szerepel az Eb-n, akkor mi azt nagyon szívesen honoráljuk a megfelelő összegekkel. Bízunk a jó szereplésben” - nyilatkozta a bejelentéskor a német szövetség elnöke, Theo Zwanziger.