NB I

A Pápa egy óráig nem találta a kaput, így nyert a pontosabb Győr

Bár a Lombard Pápa - főleg az első félidőben - több helyzetet alakított ki, mint a Győr az OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitómérkőzésén, az ETO sokkal magabiztosabb volt a kapu előtt, így 3-0-s előnyt szerzett, amiből már nem tudott felállni Bene Ferenc együttese.

Az Albert Flórián emlékére tartott gyászszünettel kezdődött mérkőzés elején a győriek teljesen behúzódtak a saját térfelükre, a Pápa pedig rendre eljutott Sztevanovics kapujának közelébe, de szögleteken kívül semmit nem tudtak kiharcolni a vendégek. A legnagyobb helyzetek Lovrencsics előtt adódtak, de a szélső még egy három az egy ellen vezetett kontrát is pontatlanul fejezte be a félidő közepén a jobb oldalról, pedig középen ketten is segítették volna a támadást, illetve ő is könnyen kilőhette volna a hosszú sarkot.

Az ETO talán először jutott el a vendégek kapuja elé a 25. percben, amikor egy jobb oldali szögletet Ahjupera az ötösön belülről belsőzhetett a hálóba a rosszul helyezkedő védők közül. (1-0)

Rodebücher István és Dudás Ádám küzdenek a labdáért a Győri ETO és a Pápa Ligakupa-mérkőzésén a Perutz Stadionban 2011 októberében

A gól megzavarta a pápaiakat, így a hazaiak kicsit szabadabban játszhattak, ami az első félidő végén újabb gólt eredményezett. Trajkovic négy bizonytalankodó védő között vehetett át egy jobbról érkező labdát a tizenhatoson belül, és nem is tévesztette el a kaput. (2-0)

A szünet után már egyértelműen a Győr irányított, még akkor is, amikor nem volt nála a labda. A jól variált letámadásokkal illetve mély védekezéssel sem tudott mit kezdeni a vendégcsapat, ehelyett Dudás beadásából Koltai megszerezte a harmadik hazai gólt is a 62. percben. (3-0)

Ezt követően vett nagy fordulatot a találkozó, hiszen a 65. percben Takács szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott a Pápa, amit Ferenczi magabiztosan emelt a bal felsőbe. (3-1)

Újra egyre nagyobb fölénybe kerültek a sárga-feketék, és Lovrencsics sokadik próbálkozásából már be tudott találni egy középről eleresztett lapos lövésből. (3-2)

A hajrában a Győrnek óriási nyomást kellett kiállnia, Sztevanovics nagy védéseket, a védők nagyszerű mentéseket mutattak be, de a hazaiak kontráiban is benne volt a gólveszély. Újabb találat azonban nem született, így az ETO utolérte a szombaton pályára lépő Debrecent a tabella élén, a Pápa pedig egyelőre maradt a 10. pozícióban, de könnyen hátrébb kerülhet a forduló végére. 

OTP Bank Liga
15. forduló
Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC 3-2 (2-0)
Győr, 3000 néző, V: Kassai
Győr: Sztevanovics - Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Pilibaitis - Trajkovic, Ji-Paraná (Tokody 78.) - Dudás (Windecker 85.), Ahjupera, Dinjar (Koltai 58.)
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Rodenbücher (Germán 85.), Totadze, Présinger - Horváth L., Ganugrava (Szabó Z. 66.) - Lovrencsics, Maric, Németh M. (Puri 70.) - Ferenczi
gólszerzők: Ahjupera (26.), Trajkovic (42.), Koltai (62.), illetve Ferenczi (66., 11-esből), Lovrencsics (79.)
sárga lap: Pilibaitis (52.), Takács Á. (65.), Stevanovic (85.), Trajkovic (92.), illetve Ganugrava (28.), Horváth L. (53.), Tóth G. (90.), Totadze (92.)