Karrier

Töketlen vagy, Mourinhótól összecsinálod magad - üvöltötte Ibrahimovic Guardiolának

Zlatan Ibrahimovic őszintén vall arról, hogyan romlott meg a kapcsolata Josep Guardiolával, és mi köze ehhez Lionel Messinek.

Ibrahimovic és Guardiola - Fotó: AFP

A két héten belül megjelenő önéletrajzi könyvében Zlatan Ibrahimovic részletesen beszámol arról, hogyan romlott meg a viszonya a Barcelona vezetőedzőjével, Josep Guardiolával, amikor a 2009-2010-es szezonban a katalánoknál játszott.

"Amikor a Barca szerződtetett, egy gyerekkori álmom vált valóra, a föld fölött jártam, minden jól ment, aztán Messi közbeszólt. Nem a szélen, hanem középen akart játszani, így 4-3-3-ról 4-5-1-re kellett a játékrendszert váltani, én pedig ennek az áldozata lettem, nem volt meg az a szabadságom, ami nélkül nem vagyok sikeres a pályán. Azt mondtam neki, amit egy barátom mondott nekem: vettél egy Ferrarit, de úgy vezeted, mint egy Fiatot. Úgy tűnt, a beszélgetés jó hatással lesz kettőnk kapcsolatára, de aztán Guardiola eltávolodott tőlem. Ha beléptem valahova, ő gyorsan kiment, ha ő jelent meg közöttünk, mindenkinek köszönt, kivéve nekem."

Ibrahimovicnál végleg akkor vágta el magát, amikor a Villarreal elleni 4-1-es győzelem alkalmával csereként mindössze öt percet kapott edzőjétől. Ekkor a José Mourinho vezette Internazionale elleni BL-párharcot is felemlegette edzőjének.

"Csak bámult rám, én meg kiborultam. Azt gondoltam magamban, ott az ellenséged, nézd, hogy vakargatja a kopasz fejét. Töketlen vagy, összeszarod magad Mourinho előtt, menj a pokolba! Teljesen megőrültem!  Ha a helyében lettem volna, megijedtem volna" - írta a svéd támadó az esetről.

Ibrahimovic aztán 2010 augusztusában kölcsönbe a Milanhoz került, amellyel a tavalyi szezonban bajnoki címet nyert, majd az olasz csapat idén nyáron végleg megvásárolta.