Európa Liga

Juhászék továbbra is százszázalékosak, Szabicsék ellen jutottak tovább

Juhász Roland csapata, az Anderlecht fölényes, 3-0-ás győzelmet aratott a vendég Sturm Graz felett az Európa Liga L-csoportjában. A belgák az első félidőt követően 1-0-ra vezettek, a mérkőzés fordulópontját Ferdinand Feldhofer kiállítása jelentette az 59. percben. Az Anderlecht egyedüliként a mezőnyben négy fordulót követően is százszázalékos, és már továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Szabics Imre az első játékrészben többször észrevétette magát, a másodikban visszafogottan teljesített. A Sturmnak már csak hajszálnyi esélye maradt a továbbjutásra. A négyes másik találkozóján Lokomotiv Moszkva Athénban verte 3-1-re az AEK-et.

Az Anderlecht fölényes, 3-0-ás győzelmet aratott a vendég Sturm Graz felett az Európa Liga L-csoportjában.

Brüsszelben a vendégvédők bizonytalankodásai jellemezték az első negyedórát, nagy volt a nyomás a Sturm kapujára. A huszadik perc környékén aztán a vendégek is eljutottak Proto kapuja elé, előbb Koch távoli lövését kellett szögletre piszkálnia a portásnak, majd nagy tűzijáték után Kienast – már lesről leadott – lövését védte Proto.

Nem sokáig tartott az osztrákok feltámadása, a 23. percben már az Anderlecht vezetett, Suárez zavartalanul vihette végig a labdát a jobb szélen, visszagurította Gilletnek, aki tíz méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-0).

A félidő második felében egyre-másra jöttek a veszélyes Anderlecht-akciók, a 30. percben Jovanovic gurított balról a jócskán a hosszú alsó mellé, de a hajrában a graziaknak is megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, Szabics kilépett Juhász és Kouyaté mellől, majd a kapu fölé emelt.

A vendégek a második félidőben kerültek szinte reménytelen helyzetbe, az 59. percben Ferdinand Feldhofer megkapta második sárga lapját, tíz emberre fogyatkoztak Szabicsék.

A 74. percben végképp eldöntötte a mérkőzést az Anderlecht, Wasilewski jobbról ívelt a kapu előterébe, Suárez a védőktől nem zavartatva az ötösről fejelt a hálóba (2-0).

Ariel Jacobs a hajrában már azt is megengedhette magának, hogy lehozza kulcsembereit, a másik oldalon a 77. percben Franco Foda is lehívta a második félidőben elszürkülő Szabics Imrét.

A 81. percben ismét beragadtak a Sturm védői, egy labdaszerzést követő gyors akció végén gurított balról a kapuba (3-0). A mérkőzés vége nagyon egyoldalú lett, az Anderlecht nagyon simán verte a Strum Grazot, és biztosította be helyét az egyenes kieséses szakaszra. Négy fordulót követően a belga csapat az egyetlen a 48 csapatos mezőnyben.

AEK-Lokomotiv Moszkva:

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló
L-csoport
AEK (görög)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 1-3 (0-0)
Gólszerző: Leonardo (60. - tizenegyesből), illetve Glusakov (50.), Maicon (72.), Ignatyev (80.)
Anderlecht (belga)-Sturm Graz (osztrák) 3-0 (1-0)
Gólszerző: Gillet (23.), Suárez (74.), De Sutter (81.)
Piros lap: Feldhoffer (59. - Sturm)
Az L-csoport állása:
1. Anderlecht 4 4 0 0 11-1 12
2. Lokomotiv Moszkva 4 3 0 1 8-5 9
3. Sturm Graz 4 1 0 3 3-8 3
4. AEK Athén 4 0 0 4 4-12 0