Gyász

Az m1 élőben közvetíti Albert Flórián temetését

  • MTI
megosztom

A Magyar Televízió m1-es csatornája vasárnap déltől élőben közvetíti a hétfőn hetvenévesen elhunyt Albert Flórián temetését.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtöki tájékoztatása szerint a műsorvezető Novotny Zoltán lesz.
   
Albert 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban 31-szer volt eredményes, s 1967-ben kiérdemelte az Aranylabdát.
   
Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes Albert Flórián 2004 óta volt a Nemzet Sportolója.

A végső búcsú sugárzásával rója le tiszteletét a közmédia minden idők egyik legtechnikásabb futballjátékosa, az egyetlen magyar aranylabdás, a Császár előtt. Hálásak vagyunk azért, hogy Albert Flórián a köztelevízió és a közrádió csatornáin keresztül is rengeteg örömteli, büszkeségre okot adó 90 percet szerzett a magyar embereknek - közölte Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója.
   
A közvetítésre a pénteki naptól kép- és hangspotok hívják fel a figyelmet az m1, a Duna és a Kossuth Rádió csatornáin, a sírnál pedig a közmédia képviselői is elhelyezik majd koszorújukat.

megosztom