Sportfogadás

Az Eurosportnál már az őszi bajnoki címet várják a Bundesliga-tippversenyben

Hétvégén már a 12. fordulót játsszák a Bundesligában, az Eurosport és a hatharom.hu közös tippjátéka pedig a negyedik köréhez érkezik. Egy nagy pofon után két kisebbet kaptunk az eddigi körökben, reméljük, hogy ezúttal javítani tudunk a mérlegünkön. Hogy a tévések hogy készülnek a hétvégére, azt Székely Dávidtól tudhatjátok meg.

Nem olyan nagy csoda, hogy eddig háromból háromszor az Eurosportos kollégák zárták jobban a tippverseny fordulóit, hiszen rutinos szerencsejátékosokat vetnek be a siker érdekében. Legalábbis ez derül ki Székely Dávid soraiból:

"»Beethovent akarod megtanítani zongorázni?« - nagyjából ez a mondás jutott eszembe, miközben Buzás Gábort hallgattam azzal kapcsolatban, mióta is foglalkozik tippeléssel. Mint kiderült, az ember, aki nem szereti a focit, és nem is közvetítené, már diákmunkásként is tippelt rá. Történt ugyanis, hogy a Széna téren alkalmazták, és megismerkedett a helyi vécés bácsival, aki a Totó nagymestere volt. A jó viszony közös fogadásokat eredményezett, »hét kétesélyest játszottunk.« Úgyhogy Gábor akkor, amikor idehaza elindult a Tippmix, már a legelső héten szerencsét próbált, ráadásul sikeresen. »Arra fogadtam, hogy az Aston Villa idegenben legyőzi a Tottenhamet. Az eladó, aki a szelvényt kezelte kinevetett, látván mire tettem. Másnap én nevettem rajta, három fölötti szorzó volt.« Ekkor tudatosult bennem, mekkora a lemaradásom. Ugyanis elég ritkán fordult elő, hogy büfés Gabi nénin kívül bárki is részesedést szerzett volna a zsebpénzemből, ám ha mégis - három alkalommal -, akkor én is próbáltam kamatoztatni sportos ismereteimet. Ma már tudom, kicsit nagyra vágyó voltam, kétszáz forintból akartam több ezret produkálni, márpedig elég ritka, amikor hatból hat meccs alakul a megérzéseim szerint…

Ami a hathárom.hu-val közös tippjátékunkat illeti: Még mindig hibátlanok vagyunk, célunk mi más is lehetne, mint e remek sorozat folytatása. Az őszi elsőség nem nagyon számít, de amennyiben a hátra lévő hat játéknapból kettőt nyerünk, már biztosan mi kezdjük kedvezőbb helyzetből 2012-t. Remélem odaát ettől még vidám lesz a szilveszter.

A mostani héten a Bayern sikerét vettük biztosra Augsburgban, valamint a Leverkusen győzelmét a Hamburg ellen. Az abszolút káoszt a Hannover-Schalke jelenti, ott mindent el tudunk képzelni. Ezért is jó, hogy adjuk. Remélem, Szatyi hétfőn már élete eddigi legnagyobb válságáról fog írni. Ha mégsem, van egy hetem, hogy megtaláljam a kifogásaimat."

Dávid beszámolójából tehát az is kiderül, hogy "odaát" nagyon elégedettek a tippverseny eddigi állásával. Csak nehogy meglepődjenek, amikor tavasszal olyanok leszünk, mint a Stuttgart az előző idény második felében! A Svábok a tavaly őszi szezonban szerzett 12 pontjukhoz 30-at tettek hozzá a bajnokságban, igaz, ehhez szükségük volt többek között Hajnal Tamás leigazolására. Lehet, hogy a hatharom.com-t is meg kellene erősíteni egy sztárral...