Magyar válogatott

A Puskás Stadionban lesz a Liechtenstein elleni mérkőzés, Albert emlékére

megosztom

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén arról határozott, hogy a válogatott következő mérkőzését, a Liechtenstein elleni barátságos találkozót a Puskás Ferenc Stadionban rendezik, a hétfőn elhunyt Albert Flórián emlékére. Az Albert Flórián-emlékmérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók.

A hírről az mlsz.hu számolt be. Bár a november 11-i, Liechtenstein elleni barátságos meccs helyszíne eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadion lett volna, az MLSZ elnöksége ma arról határozott, hogy a találkozó Albert Flórián-emlékmérkőzés lesz, és a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg. A választás azért esett az új helyszínre, mert a vasárnap elhunyt aranylabdás labdarúgó a Ferencvárossal és a magyar válogatottal is ebben a stadionban játszotta legtöbb mérkőzését.

Az elnökség döntése után kiemelte:a vasárnap elhunyt Albert Flórián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, ezért indokolt, hogy a Puskás-stadionban búcsúzzon tőle a hazai futballtársadalom. A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pályafutására való emlékezés jegyében telik, az MLSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy méltóképpen búcsúzzon el Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájától.

Döntés született arról is, hogy a meccsre a belépés mindenki számára ingyenes lesz, az MLSZ ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy egész évben kitartottak a válogatott mellett.

megosztom