Moto GP

Sebestyén Péter is a pályán búcsúzhat Simoncellitől Valenciában

  • MTI

Sebestyén Péter is ott lesz a rajtnál a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei utolsó futamán, a hétvégi Valenciai Nagydíjon.

Csapata szerdai tájékoztatása szerint a fiatal magyar versenyzőt az olasz Matteoni Racing Team kérte fel arra, hogy helyettesítse az Apriliával versenyző spanyol Joan Perellót.

A péntektől vasárnapig sorra kerülő viadal egyben a 125 kcm-es kategória búcsúhétvégéje is lesz, hiszen a jövő évtől a Moto3-asoké a pálya.

Valenciában az összes csapat és versenyző megemlékezik a Malajziai Nagydíjon tragikus balesetben elhunyt Marco Simoncelliről, akinek édesapja az egyperces néma csend helyett egyperces motorbőgést kért a szervezőktől, elmondása szerint ez lett volna Marco kérése is.

"Nagyon örülök ennek a lehetőségnek" - nyilatkozta Sebestyén Péter. - "A valenciai a kedvenc pályám, ismerem is elég jól. Tavaly is az utolsó pillanatban jutottam ki a versenyre, akkor jól sikerült a hétvége, remélem, most is hasonlóan jól fog menni. Örülök, hogy Apriliával mehetek, ezeket a gépeket már régóta ismerem, szeretem is nagyon. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a 125 köbcentis kategória búcsúhétvégéjén, és, hogy a többi versenyzővel együtt tiszteleghetek Marco Simoncelli emléke előtt."

A 17 éves Sebestyén idén tíz helyszínre utazhatott el a világbajnokságon, de szinte minden futamán technikai problémák hátráltatták, és szeptember elején szerződést bontott csapatával, a Caretta Technology-val.