Bajnokok Ligája

Ronaldo duplájával nyert a Real Lyonban, és már nyolcaddöntős

A Real Madrid Cristiano Ronaldo két góljával legyőzte az Olympique Lyont a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a D-jelű kvartettben. A portugál aranylabdás az első félidőben szabadrúgásból, a másodikban büntetőből volt eredményes, ezzel 99. és 100. találatát jegyzete a királyi gárdában, José Mourinho 100. nemzetközi mérkőzésén. A csoport másik mérkőzésén az Ajax kiütötte Amszterdamban a Dinamo Zagrebet, fellépve ezzel a második helyre.

A portugál szabadrúgásból és büntetőből volt eredményes, ezzel 99. és 100. találatát jegyzete a királyiaknál

Az első helyzet a hazaiaké volt, a 4. percben Pepe fejelte Briand elé a labdát, aki egyből kapura zúdította azt, de éppen Casillas kezébe célzott. A 7. percben Cristiano Ronaldo tesztelte jó 30 méterről Llorist, de a francia is könnyedén fogta a lövést. Az első tíz percig tudta tartani magát a Lyon, aztán fokozatosan átvette az irányítást a Real Madrid. A 10. percben Özil tette a kilépő Benzema elé a labdát, aki ziccerben tört kapura, de Lloris nagyot védett. Benzema és Cristiano a 24. percig eredménytelenül lövöldözött Hugo Lloris kapujára, ekkor Ronaldo állt egy szabadrúgás mögé, és 18 méterről, középről a kapu jobb oldalába bombázta a labdát (0-1).

A királyiak fölénye ellenére a franciáknak is voltak helyzeteik, a 15. percben Gourcuff 20 méterről tüzelt Casillas ketrece fölé, a 28. percben Källström lövését fogta a portás. A Real előtt rengeteg lehetőség adódott, de a szünetig már érintetlen maradt Llrois hálója, és ez a hosszabbításban majdnem megbosszulta magát, Gourcuff jobb oldali bombáját ujheggyel védte Casillas.

A második félidő legelején Gourcuff lehetősége - leshelyzet előzte meg - és Koné fejese jelezte, hogy korántsem lefutott a mérkőzés. A Real kissé visszavett az iramból, jobban ügyelt a védekezésre. A játékrész derekán Ederson egy percen belül kétszer is egyenlíthetett volna, de Casillas eszén nem tudott túljárni. A 68. percben Ronaldót akasztották a tizenhatoson belül, a kissé véleményes tizenegyest - igaz, pár perccel előbb egy francia kezezésnél néma maradt Nicola Rizzoli sípja - a portugál bevarrta (0-2).

A 78. percben Briand hozhatta volna vissza a hazai reményeket, de fejesénél Casillast a felső léc segítette ki. A hajrában Källström szabadrúgása súrolta a hálót. A Lyon nem tudta kozmetikázni az eredményt, a Real Madrid 2-0-ra nyert, és már biztos továbbjutónak mondhatja magát. José Mourinho 100. nemzetközi mérkőzésén 50. győzelmét érte el vezetőedzőként.

Ajax-Dinamo Zagreb

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
D-csoport
Olympique Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerző: Ronaldo (24., 69. - a másodikat tizenegyesből)
 
Ajax (holland)-Dinamo Zagreb (horvát) 4-0 (2-0)
Gólszerző: van der Wiel (20.), Sulejmani (25.), S. de Jong (65.), Lodeiro (90+2.)