Női kosárlabda

Külön tolmácsot akart Győrben az elküldött amerikai kosaras

  • MTI

Teljesíthetetlen kérései miatt bontott szerződést az Euroligában is érdekelt Győr női kosárlabdacsapata szombaton a néhány hete érkezett amerikai válogatott játékosával, Reneé Montgomeryvel.

A tengertúli sztár kérései kiverték a biztosítékot a győrieknél A klub négy nappal ezelőtti közleménye szerint "a vezetés szombaton azonnali hatállyal szerződést bontott Montgomeryvel, mivel a 24 éves irányító megszegte a szerződésében vállaltakat, s több ízben is megsértette a klub házirendjét és fegyelmi szabályzatát."

Az egyesület szerdai sajtótájékoztatóján Tapodi Péter klubigazgató ismertette a Montgomery-ügy publikus hátterét.

"Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy Reneé Montgomery edzésmunkájával és a mérkőzéseken mutatott teljesítményével nem volt gondunk" - mondta a klubigazgató. "Az amerikai játékos viszont az eltelt rövid időben extra igényekkel állt elő velünk szemben, amelyeknek egy részét a lehetőségeink szerint igyekeztünk teljesíteni, a többit viszont nem tudtuk és nem is akartuk megoldani. Például külön tolmácsot szeretett volna magának, de közöltük vele, hogy a másik három légiósunknak sincs ilyen. A csapatban a magyar mellett amúgy is az angol az alapnyelv. Az amerikai válogatott európai túrája után haza akart utazni, majd miután nem engedtük el szerződésbeli kötelezettségei miatt, az egyik bajnoki előtt jelezte, hogy ő néhány napos pihenőre megy. Miután nem teljesítettük a plusz kívánságait, leállt az edzésekkel. Közöltük vele, hogy ezzel szerződést szegett és ezért felbontjuk a megállapodást és kártérítést kérünk tőle vagy az ügynökétől. Mi a magunk részéről lezártnak tekintjük az ügyet.”

A további részleteket Tapodi szerint a két fél jogászainak kell tisztázni, az ügyben az UNI SEAT Győr a nemzetközi szövetséghez fordult.

Montgomery licence jelenleg a győri klub tulajdonában van, ha valamely klub szerződtetni kívánja, ki kell vásárolnia.

"Sajnálom, hogy így alakult a játékos sorsa, mert rövid idő alatt kitűnően illeszkedett be a csapatunkba. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott. Ugyanakkor egyetértek a klubvezetés döntésével, mert a jó öltözői morál, a csapategység megőrzése mindennél és mindenkinél fontosabb.”

Az amerikai játékos helyére több légiós is eséllyel pályázik, de Győrött közölték: nem akarják elkapkodni a döntést.