Kézilabda

Dél-Korea férfi válogatottja a negyedik olimpiai résztvevő

A szerdai, Japán elleni döntőt ötgólos különbséggel nyerő dél-koreai férfi kézilabda-válogatott csatlakozott a rendező Nagy-Britanniához, a világbajnok Franciaországhoz és a Pán-Amerikai Játékok győzteséhez, Argentínához a 2012-es olimpia résztvevőinek sorában.

Dél-Korea már a csoportmérkőzések során is magabiztosan, 31-18-ra győzte le Japánt, majd Kazahsztán, Omán és Kína ellen sem hibázott. Mögötte a szigetország csapata végzett a B csoport második helyén, így Dél-Korea Irán, Japán pedig Szaúd-Arábia válogatottjával mérkőzhetett az elődöntőben az A csoport legjobbjai közül.

A koreaiaknak nem okozott gondot közel-keleti ellenfelük (33-25), a japánok annál jobban megszenvedtek a sajátjukkal, de győzni tudtak (22-21).

A fináléban tehát újra egymással küzdött meg a két távol-keleti válogatott, és ismét Dél-Korea csapata győzött, bár kisebb különbséggel, mint a csoportmérkőzések során (26-21). Korea ezzel biztos olimpiai résztvevő, Japán együttese pedig az áprilisi olimpiai selejtezőn indulhat.

Dél-Korea hetedszer jutott ki az ötkarikás játékokra, ahol a legnagyobb sikerük a hazai pályán, 1988-ban elért ezüstérem volt. Csapatkapitányuk, a 37 esztendős Kjung Sin Jun negyedik olimpiáján vehet részt jövőre.