Barcelona

Apja szerint Piqué közel volt a Juventushoz

A Barcelona 24 éves világbajnok védője kis híján a Juventus csapatához szerződött, miután úgy döntött, hogy elhagyja Manchester United együttesét.

Piquet és Busquets a válogatottban és a Barcelonában is csapattársak
A Barcelona és a spanyol válogatott világbajnok hátvédje négy évig erősítette a Manchester United együttesét, de Rio Ferdinand és Nemanja Vidics alkotta kettőssel nem tudta felvenni a harcot a kezdőcsapatba kerülésért - főleg, hogy még 20 éves sem volt ekkor.

Piqué 2008-ban döntött úgy, hogy elhagyja a Manchester Unitedet, és odébbáll Sir Alex Ferguson együttesétől, és ugyan végül visszatért nevelőegyesületébe, a Barcelonába, nem sok kellett ahhoz, hogy az olasz rekordbajnoknál folytassa pályafutását.

"Mikor Gerard elhagyta a Unitedet, nagyon közel volt ahhoz, hogy aláírjon a Juventushoz" - mondta a RAC 1 rádiónak Joan Piqué, a 24 éves labdarúgó édesapja.

A 192 cm magas hátvéd megtalálta helyét a katalán alakulatban, mellyel szerződtetése óta három spanyol bajnoki címet, egy Király Kupát, három spanyol Szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, két Európai Szuperkupát és egy Világkupát is nyert, az UEFA és a FIFA is beválasztotta 2010-ben az év csapatába. Nem mellékesen a spanyol nemzeti csapatban is alapemberré vált, a dél-afrikai világbajnokságon tagja volt Vicente Del Bosque győztes alakulatának.