Bajnokok Ligája

A Manchester United hozta a kötelezőt az Otelul ellen

A Manchester United 2-0-ra verte az Old Traffordon az Otelul Galatit a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, a C-jelű négyesben. A Vörös Ördögök Valencia révén már a 8. percben vezettek, de a második gólra a 87. percig várniuk kellett. A csoport másik mérkőzésén a Basel pontot mentett a Benfica otthonában.

A Vörös Ördögök Valencia révén már a 8. percben vezettek, de a második gólra a 87. percig várniuk kellett

Manchester United-Otelul GalatiA Vörös Ördögök korán nyomatékosították fölényüket a román bajnok ellen, a 8. percben Phil Jones adott be jobbról, Rooney lemaradt róla, nem úgy Valencia, akinek pár méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia (1-0). A 11. percben cserélni kényszerült Sir Alex Ferguson, Owen helyén Hernández folytatta. Az Otelul a 42. percben jutott el gólhelyzetig, Pena bal oldali lövése egy védő irányt változtatott, De Gea bravúrral védett.

A United egygólos előnnyel vonulhatott volna szünetre, ezt az 58. percben Anderson hizlalhatta volna, már a kapust is kicselezte, de Costin a gólvonalon mentett. A hajrában biztosította be győzelmét az angol bajnok, Wayne Rooney lövése egy védő lábán megpattanva vágódott a kapuba (2-0). A gólt végül Rooneynak ítélték.

A Manchester United behúzta a kötelezőt, legyőzte a Galatit, amely továbbra is pont nélkül áll. A United vezeti a csoportot, de csak jobb gólkülönbséggel a Benfica előtt.

Benfica-Basel

A játéknap leggyorsabb góljával már a 4. percben vezetett a Benfica: Gaitán fejelte le a labdát Rodrigónak, a csatár pedig 14 méterről, balról, kapásból bombázott a bal felsőbe (1-0). A második félidőben váratlanul egyenlített a vendégegyüttes, Huggel egy balról érkező beadást lőtt a hálóba (1-1). Az eredmény már nem változott, a döntetlennel a Basel előtt is maradt remény a továbbjutásra.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
C-csoport
Manchester United (angol)-Otelul Galati (román) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Valencia (8.), Rooney (87.)
 
Benfica (portugál)-Basel (svájci) 1-1 (1-0)
Gólszerző: Rodrigo (4.), illetve Huggel (64.)