Bajnokok Ligája

A Dortmund először győzött, a Marseille pontot szerzett Londonban

A Borussia Dortmund először hagyta el győztesen a pályát a Bajnokok Ligája 2010-2011-es idényében, a német bajnok a csoportkör 4. fordulójában a vendég Olimpiakosz Pireuszt verte Kevin Grosskreutz korai góljával. A görögök kapujában a szezonban tétmeccsen először védő Megyeri Balázs állt. A Dortmundnak sikerével maradt esélye a továbbjutásra. Az F-csoport másik találkozóján az éllovas Arsenal nem tudta legyőzni az Emiratesben az Olympique Marseille-t, de a gólnélküli döntetlennel is vezeti a négyest.

Arsenal-Olympique Marseille

Némi meglepetésre a Marseille kezdte lendületesebben a találkozót, a franciák letámadták az Arsenalt, javítani próbálván a két héttel ezelőtti hazai vereséget, de az első 45 percben nem tudták bevenni Szczesny kapuját. A félidő közepén ébredezett az Arsenal, a 16. percben Gervinho távoli löketét hárította Mandanda. A hajrá már az Ágyúsoké volt, de Arsene Wenger együttese sem tudott vezetést szerezni.

Ahogyan a második felvonásban sem, hiába irányította a játékot az Arsenal, 0-0-val ért véget a találkozó. A csapatkapitány Robin van Persie - csereként beállva - ezúttal nem tudta győzelemre vezetni az Ágyúsokat, de csapata továbbra is vezeti az F-csoportot, három hét múlva szintén hazai pályán, a Dortmund ellen biztosíthatja be helyét a nyolcaddöntőbe.

Dortmund-Olimpiakosz

A Signal-Iduna Parkban a BL-ben eddig szenvedő Borussia gyorsan előnybe került, a 7. percben Kevin Grosskreutz 20 méterről lőtte ki a jobb sarkot, Megyeri Balázs nem érte le a labdát (1-0). Több gól már nem született, de Dortmund sovány győzelmével életben tartotta reményeit a továbbjutásra.

Megyeri Balázs, az Olimpiakosz fiatal kapusa most debütált a BL-ben. Csapata 1-0-ra kikapott a Borussia Dortmund otthonában

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
F-csoport
Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 0-0
 
Borussia Dortmund (német)-Olimpiakosz Pireusz 1-0 (1-0)
Gólszerző: Grosskreutz (7.)