Indiai Nagydíj

Vettel győzött Simoncelliért - nemzetközi sajtóvisszhangok

  • MTI

A nemzetközi sajtó főként a már világbajnok Sebastian Vettel idénybeli 11. futamgyőzelmét taglalta a Forma-1-történelem első Indiai Nagydíjának másnapján.

Sebastian Vettel 11. győzelmét aratta idén

Nemzetközi sajtóvisszhangok
Indiai Nagydíj
Németország:
Bild: "Egyszerűen hihetetlen. Vettel nyerte meg az F1 bemutatkozó versenyét Indiában is. Ez volt idén a 17. futamán a 11. sikere."
Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Vettel eljátszadozott a pályaavatón. A világbajnok ismét maga mögé utasította a vetélytársakat."
India:
Mail Today: "India igazi show-műsorral köszöntötte a Forma-1-et. Vettelé az indiai korona."
The Hindu: "Vettel uralkodott az elejétől a végéig Greater Noidában."
The Indian Express: "Új pálya, régi nóta: Vettel megerősítette a dominanciáját."
The Times of India: "India első F1-es versenyének lélegzetelállító sikere nemcsak sok elégedett arcot, hanem a 95 ezer néző részéről félreérthetetlen büszkeséget eredményezett."
Hindustan Times: "Vettel a bajnok, India a győztes."
Asian Age: "India első GP-je óriási sikerrel zárult."
Anglia:
The Times: "Vettel a bollywoodi kulisszák előtt is verhetetlennek bizonyult. Nemcsak az első indiai GP-t nyerte meg, hanem játszi könnyedséggel és olyan lassan gyűjtötte be idénybeli 11. sikerét, mintha csak tiszteletköröket ment volna."
Guardian: "Az újabb vita után rászóltak Hamiltonra, hogy fejezze be a civakodást Massával."
The Sun: "Hamilton perlekedése Massával olyan tüzes lett, mint az indiai curry, miután a brazil elutasította a békejobbot."
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: "Feltartóztathatatlan! Unalmas! Az egyetlen, aki jól szórakozott Indiában, Vettel volt. A világbajnok olyan egyeduralkodó, mint egykor Michael Schumacher."
Corriere dello Sport: "Vettel győzött Simoncelliért."
La Repubblica: "Vettelnek már csak az F1-történelemben vannak ellenfelei."
Corriere della Sera: "Vettel már nem a vetélytársakkal küzd, hanem a rekordokkal."
Spanyolország:
El País: "Schumacher még mindig éhes a sikerre: a rajt után összesen 28 helyet javított, azaz többet, mint bárki a mezőnyben."
Marca: "A ragadozó éve: Vettel 11 győzelemmel és 13 első rajtkockával az F1-történelem legjobb mérlege felé halad."
As: "Vettel már életében legenda lett, igaz, hogy nagyszerű autót vezet. Azt is el kell ismerni, hogy az ellenfelei is rendkívüliek."
Franciaország:
L'Equipe: "Ha eddig volt is szemernyi kétség, most már annyi sincs. Vettel mindent elsöpört az útjából: a pályán mindenütt jelen lévő koszt és a motivációjára vonatkozó kételyeket is. Az immár kétszeres világbajnok továbbra is éhes, és nem akar nyaralni. Legalábbis még nem."
Ausztria:
Die Presse: "Vettel változatlanul a saját ligájában versenyez."
Kurier: "A régi győztes az új pályán."
Krone: "Vettel újabb fejezetet írt az F1 történelmében."
Kleine Zeitung: "Már azok a pillanatok is kissé egyhangúnak tűnnek, amelyekben Vettel elsőként bekanyarodik az utolsó körben a célegyenesbe - idén már 11-edszer volt rá példa."