NFL

Tovább menetel a Bengals, Vickék lesöpörték Romóékat - videó

Az NFL 8. fordulójának éjszakai és hajnali mérkőzései

  • Pelbát Levente

Az NFL nyolcadik fordulójában nem akármilyen győzelemmel kapott újra erőre a detroiti oroszlánfalka. A Cincinnati egymás utáni negyedik sikerét is elkönyvelte újoncaival. A két rangadó közül a vártnál könnyebbre sikerült a Philadelphia Dallas párharc, a Steelers védelme pedig csak 21 percet adott Tom Bradynek és a Hazafiaknak.

A Dalton banda kivégezte a Seattlet
A Cincinnati újonc irányítója, Andy Dalton egy pár TD passz tulajdonosa lett, Brandon Tate visszahordott egy puntot a végzónába, amikor is 32-12-re legyűrték a Seattle Seahawks együttesét vasárnap éjjel. Dalton előbb Jerome Simpsont találta meg 14 yardról, majd egy csodálatos 43 yardost pottyantott A.J. Green karjaiba a második negyedben, amelyben már 17-3 volt az előnyük. A csíkos-sisakúaknak ez volt a negyedik győzelmük zsinórban. Védelmüknek nagy szerepe volt ebben, hiszen az utolsó negyedig nem engedték a Seahawkst a végzónába. Marvin Lewis minden idők legsikeresebb Bengals edzőjévé vált 65. győzelmével.

A Bills védelme megfolytotta a Redskinst
Ryan Fitzpatrick két touchdownt is kiosztott, csapata védelme pedig kilencszer teperte le a Redskins irányítóját a vasárnap éjjeli Torontóba exportált összecsapáson, ahol a Buffalo 23-0-ra verte a Washingtont. Mindkét TD passzot Scott Chandler halászta le, köztük egy 15 yardost a harmadik negyed elején, ezzel 20-0-ra emelve az előnyt. Fred Jackson RB 120 yardot futott, és 74 elkapott yardot teljesített. A Bills 1995 óta még soha nem nyerte meg minden hazai meccsét, idén már a negyediket. Továbbá most először győztek a kanadai fővárosban, amely különleges helyszín 2008 óta része az NFL-nek.
A washingtoniak már sorozatban a harmadik vereségüket nyelték le, persze rengeteg sérülés tizedeli a keretet. Két legjobb játékosuk, Tim Hightower RB és Santana Moss WR is hiányzott. John Beck iránytó összesen 178 yardot tudott kierőszakolni a támadójátékból. Nem csoda, hogy pont nélkül maradtak.

Két vereség után parádés győzelemmel tért vissza a Detroit Lions
Tim Tebownak nem volt válasza a Lions ellen, hét alkalommal sackelték és két labdaeladásából is touchdownt kovácsoltak az Oroszlánok.  A Miamiban történt csoda után Tebow most a detroiti védőfal szépségeit vizsgálgathatta. Chris Houston detroiti cornerback csapata történetének negyedik 100 yardos interception visszahordását mutatta be. Az irányítóra támadó defensive end Cliff Avril kiosztott egy sacket, tört-zúzott és 24 yardról cipelte be a Denver elvesztett labdáját a végzónába egy touchdownért. A Lions linebackere, Stephen Tulloch úgy ünnepelte egyik Tebow-földrerántását, hogy kifigurázta a játékos névjegyéül szolgáló térdepelő pózt. Matthew Stafford virágzott az estén, három TD-t is elosztott játékosai között, Calvin Joshon most sem maradt hatpontos nélkül.

A Pittsburgh acélfüggönye Brady köré ereszkedett
"Big" Ben Roathlisberger volt az éjszaka főszereplője, amin 365 passzolt yardjával és két touchdown küldeményével megtalálta a módját a New England Patriots legyőzésére (25-17). Roethlisbergerék 39 percig birtokolták a játékszert a hivatalos 60-ból. Így alakulhatott ki ez a nagy passz mutató: Big Ben 50 kísérletéből 36 talált gazdát. A Steelers támadósorozatai olyan hosszúra sikerültek, hogy Bradynek alig volt ideje mutatni valamit.
A Patriots karmestere két TD-t dobott, azonban csak idénye leggyengébb, 198 yardos dobóteljesítményét tudta bemutatni. A csatározás a végéig tartogatott izgalmakat, csupán 2:35-tel a lefújás előtt Aaron Hernandez 23-17-re módosította az eredményt, majd amikor újra a Patriotshoz került a labda Bradyt sackelték az edzoneban, így egy két pontot érő safety lett az esemény kimenetele. Ezután már nem maradt esély a New Engalnd számára.

Gore és Crabtree átsegítette a 49erst a Brownson, 20-10-re győztek
Frank Gore futójátékos a 49ers színeiben sorozatban a negyedik meccsén került 125 támadó yard fölé. Michael Crabtree jelen szezonja első touchdown elkapását jegyezte a mérkőzésen. Alex Smith csapatát hatodik győzelmére vezette 177 paszsolt yarddal és egy TD átadással. A Brownsnak nem lehet szíve csücske a Bay körzet, hiszen két hete kikaptak az Oaklandtől, most pedig a San Franciscótól.
Gore a 49ers második legjobb futója lett 7089 megindulással. A találkozón 31-szer nyújtották neki a labdát, amivel összesen 134 yardot tett meg.

A forduló második rangadóján az Eagles simán helybenhagyta a Cowboyst
Michael Vick két TD passzal növelte statisztikáját, LeSean McCoy pedig karriercsúcsot futott 185 yarddal, ily módon mosva le 34-7-re a Dallast. Rob Ryan a dallasziak védelmi koordinátora felpaprikázta a Sasokat nyáron tett megjegyzéseivel. Ez lett a Cowboys veszte, ugyanis lélegzetvételnyi idejük sem volt pontokat szerezni. A Philadelphia végig dominálta a játékot. Vick 279 passzolt és 50 futott yardot kombinált a sikerhez. McCoy két TD-t vitt emlékezetes futómennyisége mellett. Tony Romoéknak be kellet érnie egyetlen hatpontossal, amelyet Laurent Robinson kapott el.