Férfi vízilabda ob I

Szolnoki siker született a Népligetben

  • MTI

A vendég Szolnok kilenc góllal legyőzte a Ferencvárost a Vodafone férfi vízilabda-bajnokság 6. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A Népligetben rendezett összecsapáson az egyik oldalon egy korábbi önmagához képest a mostani idényre meggyengült Ferencváros, a másikon ugyanakkor az új szezonra alaposan megerősödött, így a 2008-as olimpiai bajnok centert, Kis Gábort is a soraiban tudó, s pillanatnyilag a második számú kontinentális sorozat, az Eurokupa nyolcaddöntőjében is szereplő Szolnok szállt medencébe.   

Az Albert Fórián halála miatt gyászszünettel kezdődött találkozón a módosult erőviszonyoknak megfelelően a vendégek nemcsak a vezetést szerezték meg igen hamar, hanem alaposan el is húztak, az első szünetig lőtt öt góljukra egyszer sem érkezett válasz (0-5). Kellemetlen fejleményként azonban Kist hüvelykujjtörés gyanújával kivizsgálásra kórházba kellett vinni.   

A Fradi 0-6 után szépített, majd 3-7-re közelebb zárkózott, ám Marnitz Gergő harmadik góljával 8-3-as vendégvezetésnél mehettek nagyszünetre a csapatok.   

A folytatás nem hozott érdemi fordulatot, előbb rendre öt-hat, majd pedig hét-nyolc góllal vezetett a Szolnok, amely végül  16-7-es  sikerrel gyűjtötte be a három pontot.

Eredmény:
FTC-Fisher Klíma – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7-16 (0-5, 3-3, 3-4, 1-4)
a legjobb góldobók: Paján, Kincses 2-2, illetve Marnitz, Negrean 4-4, Nyéki 3