Rövidpályás gyorskorcsolya

Negyedik lett a magyar női váltó a kanadai Világkupán

  • VNA

Negyedikként zárt a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók kanadai Saguenayban rendezett Világkupájának zárónapján.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Tóth Patrícia összetételű csapat a közép-európai idő szerint vasárnap éjszaka lezajlott döntőben Kína, Kanada és Japán váltója mögött végzett negyedikként, megelőzve a szabálytalanság miatt kizárt dél-koreai együttest. A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolójából az is kiderült, hogy Heidum egyéniben szintén remekelt: 1000 méteren „B”-döntős volt, és végül összesítésben hetedik lett. Lajtos ugyanezen a távon a 12. pozícióban zárt, Kónya Zsófia pedig a 26. helyen végzett. Az 500 méteres versenyszámban Keszler 20., Tóth 22., Dénes Veronika 28. lett összesítésben.

A kanadai Világkupa versenyen a férfiaknál kanadai-koreai dominancia volt, hiszen a házigazdák az öt számból hármat nyertek, míg a sportág ázsiai klasszisai két aranyéremmel távoztak. A hölgyeknél a kanadai Marianne St-Gelais és az olasz Arianna Fontana remekelt a hétvégén, akik két-két egyéni számot nyertek meg, míg az 5000 méteres váltóban a kínaiak voltak a legjobbak. A rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa sorozat egy hónap szünet után november elején Japánban, Nagoja városában folytatódik.