Superstock

Győrfi Alennek szerződést ajánlott a BWG Racing

megosztom

Alen teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy a mostani 19 kör is elég ahhoz, hogy a jövő évre szerződést ajánljanak neki.

A portimaói futammal nemrégiben fejeződött be az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozata, amelynek valamennyi versenyén rajthoz állt a magyar Győrfi Alen. A sorozat után az olasz BWG Racing egy mugellói tesztet ajánlott fel a 21 éves motorosnak. Győrfinek esőben kellett köröznie, legjobb ideje 2:02.112 volt.

„Nagyon vártam már ezt a lehetőséget, hisz egyrészt most megtudtam, miként is működik egy igazi profi csapat, másrészt alkalmam nyílt kipróbálni egy Kawasakit is. Az első pillanattól kezdve nagy volt az összhang köztem és a csapat között, és amikor a visszajelzéseim alapján állítottak a motoron, a gép még jobban reagált az irányításomra. Sajnos, a mostoha időjárás miatt a tervezett hét edzésből mindössze kettő lett, amelyben összesen 19 kört mehettem, mégis örültem ennek a lehetőségnek. Szó van arról, hogy versenykörülmények között is kipróbálnának, ami azt jelenti, nem okoztam csalódást, így várom a folytatást” – mondta Győrfi Alen.

A magyar motoros teljesítményével elégedett volt Enrico Folegnani, a BWG Racing csapatfőnöke.

„Nagyon sajnálom, hogy az időjárás keresztülhúzta az eredeti elképzelésünket. Azt azonban ebből a 19 körből is tisztán láttam, hogy Alennek van érzéke a motorhoz, pontosan el tudta a szerelőknek mondani, mit hogyan állítsanak rajta. Ez talán még a mostani köridejénél is fontosabb, hisz így lehet a beállításokon úgy módosítani, hogy a motor teljesítménye fokozatosan javuljon” - fogalmazott az olasz csapat első embere, aki felajánlott egy versenyen való indulást is Alennek a csapat színeiben.

Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke szerint az egy versenyből több is lehet.

„Alen teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy a mostani 19 kör is elég ahhoz, hogy a jövő évre szerződést ajánljanak neki. Természetesen az ebben szereplő számok jelentősen változhatnak, ha versenykörülmények között is bizonyítja a tehetségét” - mondta a pilóta ügynöke.

megosztom