Magyar válogatott

A kapitány segítője szerint Czvitkovicsnak helye lenne belga klubjában

Egervári Sándor szövetségi kapitány a NEC Nijmegen és az Anderlecht hazai bajnokiját nézte meg vasárnap.

Czvitkovics nem kapott szerepet - Fotó: blikk.hu

A holland bajnokin hazaiak Vadócz Krisztián végigjátszotta a találkozót, akárcsak a volt válogatott Babos Gábor. A két magyar játékos együttese 3-1-re győzött. Ezt követően kétszáz kilométerrel arrébb az Anderlecht - Lierse összecsapást tekintette meg a két szakember, amelyen a házigazda brüsszeliek 4-0-ra nyertek.

"Sajnos nem volt elég időnk arra, hogy mindkét mérkőzést végignézzük. A NEC bajnokijának az első hatvan percét láttuk, majd autóba ültünk, és kétszáz kilométert utaztunk, hogy elérjük az Anderlecht mérkőzését, végül ez utóbbiról is késtünk tíz percet. Az első összecsapáson a NEC jól kezdte a meccset, hamar kétgólos vezetésre tett szert, és végig irányította a találkozót. Babos Gábor régi formáját idézte, remekül védett, volt egy nagy bravúrja is. Jó volt látni, hogy meghatározó tagja együttesének, nem véletlenül ő a csapatkapitány is. Vadócz Krisztián hasznosan játszott, ő a mezőnymunkájával tűnt ki együtteséből. Az Anderlecht mérkőzésén Juhász Rolandék óriási fölényben játszottak, hamar lerendezték a mérkőzést. Az elmúlt évben kétszer is láttam élőben az Anderlechtet, de azóta nagyot lépett előre a csapat, jelentősen erősödött a játékosállománya is. Roland kiváló játékkal járult hozzá a győzelemhez" -nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

A kapitány segítője, Kenyeres Imre szombaton a Lokeren - Kortrijk belga bajnokin járt, amelyen Czvitkovics Péter nem lépett pályára.

"Czvitkovics Péter kapcsán eddig komoly hiányérzetünk volt, mert keveset játszott klubcsapatában, ezért is szerettük volna látni azt a gárdát bajnoki mérkőzésen, amelyben csak a cserék között kap helyet - mondta Kenyeres Imre. - A Kortrijk magabiztos győzelmet aratott, de úgy érzem, Péterrel a soraiban erősebb lenne a csapat. Játéktudása alapján feltétlenül ott kellene lennie a kezdőben, véleményem szerint előbb-utóbb ki is fogja harcolni a helyét az együttesben. A lefújás után megvártam, és elmondtam neki is, hogy türelmesnek kell lennie, mert meggyőződésem szerint hamarosan eljön az ő ideje."