Női kézilabda BL

A franciák szerint a Győr immáron legyőzhetetlen

A női Bajnokok Ligája vasárnapi csoportmérkőzésén a magyar bajnok alaposan megleckéztette a francia aranyérmest, Görbicz Anitáék 11 góllal bizonyultak jobbnak a francia válogatottakkal telitüzdelt Metz otthonában.

Löke és társai erődemonstrációt tartottak MetzbenMint arról vasárnap beszámoltunk, a magyar bajnok Győr néhol sziporkázó játékkal tudott nyerni a francia bajnok Metz otthonában, így Konkoly Csaba lányai továbbra is harcban vannak a csoport első helyért a Bajnokok Ligája C jelű négyesében. Ugyan az első körben a dán Randers vendégeként vereséget szenvedett a tavalyi elődöntős, azzal, hogy a Győr oda-vissza verte a Metzet, a Hypo NÖ pedig még pont nélkül áll, gyakorlatilag a Randers ellen dől majd el – ha csak addig nem borul a papírforma -, hogy első vagy második lesz-e az ETO a kvartettjében.

"A Metz nagyon veszélyes, még ha most ezt nem is tudta bizonyítani. Azért sokat mondó, hogy múltkor nyert Randersben - kezdte a francia összecsapás összegzését Konkoly Csaba vezetőedző. - Úgy érzem, csapatom maradéktalanul megvalósította azt, amit elterveztünk. Tanultunk az otthoni meccsen elkövetett hibákból, mindenki átérezte, hogy nem kaphatunk ki, mert akkor veszélybe került volna a továbbjutásunk. Pedig nekünk idén komoly terveink vannak."

Sébastien Gardillou franciák trénere szerint, elismerte, hogy jobb volt a magyar csapat. "Azt csináltuk, amit tudtunk, harcoltunk, de sajnos a játék minden részében lemaradtunk. A győri csapat megmutatta, hogy még nagyon sok munkánk van hátra. Már a félidőben eldőlt a meccs. Fogadok arra, hogy egyetlen csapat sem tud tíz gólról feljönni a Győr ellen."

Nina Kanto, a Metz beállója szerint nem is kérdés, hogy melyik csapat képviseli a nagyobb játékerőt, és abban is biztos, hogy a Győr nyeri meg  ezt a csoportot."Én beálló vagyok, Heidi Löke is, de hozzá ne hasonlítsanak! A magyarok sokkal jobbak nálunk. Ez egy hatalmas pofon volt. Nagyon várom a videóelemzést. Még mindig nem értem, hogyan maradtunk le ennyire. - mondta a L'equipe francia lapnak Kanto. " Nem tudom, mi történt az első félidőben. Görbicz Anita villogott minden poszton. Balszélsőnek vagy irányítónak kivételes volt. Azt el kell ismerni, hogy Európa egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Biztos, hogy a Győr csoportelső lesz. A Randers elleni vereségük már csak egy rossz emlék. Legyőzhetetlenek!"

A magyar alakulat november 5-én éppen a Randerst fogadja, amely október 2-án 29-23-ra verte.

Bajnokok Ligája
C-csoport
1. Randers 4 3 0 1 123-110 6 p
2. Győri Audi ETO 3 2 0 1 84-76 4 p
3. Metz 4 2 0 2 104-108 4 p
4. Hypo Niederösterreich 3 0 0 3 81-98 0 p