NFL

Történelmi Baltimore siker, kikapott a Super Bowl esélyes Saints

NFL 8. forduló

  • Pelbát Levente

A Baltimore 21 pontos hátrányból állt fel, Ray Rice három touchdown is szerzett csapatának a nagy ütközetben. A hét meglepetése a Rams győzelme az eddig Super Bowl formában játszó New Orleans Saints felett. Az újoncok vetélkedőjén Christian Ponder jött ki jobban, a Minnesota Vikings legyőzte a Cam Newton vezette Carolina Pantherst.

New York Giants 20 – Miami Dolphins 17
Eli Manning nagy napot fogott ki: két touchdown passzal és 349 yarddal járult hozzá a Giants vasárnap esti sikeréhez. A Dolphinsnál a hiányzó Chad Henne helyett Matt Moore volt a karmester, de vele sem érte el idei első győzelmét csapata. Reggie Bush száz yard fölé jutott, 6.9 yardot átlagolva futásonként, de ez is kevésnek bizonyult. Ez volt zsinórban az ötödik meccs, amin veszélyesen éltek az Óriások, ugyanis most is a negyedik negyedben tudtak csak dönteni a játék sorsáról. Manning 25 yardos átadása Cruznak a legjobbkor érkezett 5:58 a vége előtt. Moore és Bush jól megértették egymást a másik oldalon, de nem eléggé. Sok büntetéssel és hibával teli mérkőzésen a nagy alma lakói diadalmaskodtak.

New Orleans Saints 21 - St. Louis Rams 31
A várakozásokkal ellentétben a Rams felülmúlta a remek formában lévő, ám most elbukó New Orleanst. Lehetne azt mondani, hogy nem szégyen kikapni a nyeretlen, de győzelemre éhes St. Louistól... De mégis az! A. J. Feely vezette a Kosokat, a sérült Sam Bradford helyett. A Szentek pont nélkül kezdték a második játékrészt, amire még nem volt példa 2007 óta. Feely 175 passzolt yardja, valamint Steven Jackson mesés 159 futott yardja és két touchdownja hozta meg a régi korok mezét idéző Ramsnek a nagy skalpot. A frissen igazolt Brandon Lyold is elkapott egy TD-t.

Caroline Panthers 21 – Minnesota Vikings 24
Ryan Longwell 2 perccel és 43 másodperccel a vége előtt 31 yardról beküldött pontos találata hozta meg a Vikingeknek a győzelmet a Párducok felett. Adrian Peterson 162 yardott futott és két touchdownt is szerzett, így megszakadt a Minnesota vereség sorozata. Christian Ponder nyerte az újonc irányítók csatáját. 28-ból 18 sikeres passza volt 236 yardért, az egyikből TD is lett. Cam Newton idénye legszebb három hatpontos passzát osztotta ki, de a két sorsfordító labdavesztés és egy vakoldali szerelés lett a különbség a találkozón.

Tennessee Titans 27 – Indianapolis Colts 10
Matt Hasselback 224 yardot és egy touchdownt hajigált össze, Nate Washington pedig kétszer is pontokat szerzett. A Titans nyeretlenül tartotta a Coltsot ezen a vasárnap estén. Rob Bironas egy 51 és egy 50 yardos mezőnygólt is bebombázott. Jason MacCourty punt blokkolása következtében újabb hat pontot tudott behúzni a Titans. Peyton Manning továbbra is csak autógrammokat osztogatott szomorú rajongóinak. Egyre reménytelenebb a helyzetük.

Baltimore Ravens 30 – Arizona Cardinals 27
Ray Rice karrierjében először három TD-t ért el egy mérkőzés alatt. Billy Cundiff 25 yardos field goalja pedig meghozta a győzelmet a Hollók számára, akik 21 pontos hátrányból, szó szerint a sírból hozták vissza a meccset. Az Arizona már 24-3-ra vezetett a második negyedben, Patrick Peterson 82 yardos visszahordása után. Majd a Baltimore Ravens fennállásának legnagyobb feltámadása következett, és Rice harmadik hatpontosával már 27-24-re kerültek felülre. Jay Feely még kiegyenlített mezőnygóllal, de Cundiff utolsó rúgása végzetes lett a Pintyeknek.

Rice győzelemre vezette a Ravenst
Houston Texans 24 – Jacksonville Jaguars 14
Arian Foster 112 yardot és egy touchdownt produkált a Texans sikere érdekében. A houstoni védelem megálljt parancsolt az újonc Blaine Gabbertnek. Matt Shaub futott és passzolt is egy hatpontost, és így az összes csoport riválisát legyőzte csapata az idei szezonban. Gabbert hatodik kezdő meccsén 30-ból csak 10-szer talált célpontot, mindössze 97 yardért. Emellet két eladott labdája is volt, ráadásul a bordája is megzúzódott.

NFL
8. forduló
New York Giants 20 – Miami Dolphins 17
New Orleans Saints 21 - St. Louis Rams 31
Caroline Panthers 21 – Minnesota Vikings 24
Tennessee Titans 27 – Indianapolis Colts 10
Baltimore Ravens 30 – Arizona Cardinals 27
Houston Texans 24 – Jacksonville Jaguars 14