Serie A

Ötgólos meccsen verte a Milan a Romát

Az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati mérkőzésén a címvédő AC Milan Zlatan Ibrahimovic duplájával 3-2-re legyőzte az AS Roma csapatát.

Ibrahimovic kettőt vállalt, csapat az élre állt
A milánóiak utóbbi mérkőzésein észrevehető volt egyfajta változás, hiszen amióta a piros-feketék klasszis támadói felépültek sérüléseikből, új erőre kapott a címvédő. Ibrahimovic, Robinho végül pedig Boateng visszatérése óta a Palermónak 3, a Leccének és a Parmának pedig 4-4 gólt lőttek.

Ennek ellenére aktívabban kezdte a találkozót a fővárosi gárda, rögtön az elején Casetti révén akár a vezetést is megszerezhette volna. Hiába volt támadóbb a Roma, a vezetést mégis a Milan szerezte meg: a 17. percben Nocerino beívelését Ibrahimovic fejelte Stekelenburg kapujába (0-1). Valamivel több, mint tíz perccel később egy hazai sarokrúgás után az argentin Burdisso egyenlített (1-1), de sokáig nem maradt így az eredmény, mert szinte azonnal visszavette a vezetést a Milan: a 30. percben Alessandro Nesta volt eredményes egy szögletet követően (1-2).


A fordulás után helyzetek adódtak mindkét oldalon, de elsősorban a Milan uralta a játékot. A 78. minutumban Ibrahimovic Cassano beadását "stukkolta" a hálóba (1-3), ami után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa. Ugyan a rendes játékidő vége előtt két perccel Bojan Krkic szépített (2-3), hiába szorította be a hátralévő időben a Roma az ellenfelét, végül a Farkasok vereséget szenvedtek.

A Milan legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, a gyenge kezdés ellenére a címvédő a tabella élmezőnyében foglal helyet, míg a Roma a genovai után újabb vesztes meccsen vannak túl.

Seria A 9. forduló
Roma - Milan 2-3 (1-2)
Róma, Stadio Olimpico, vezette: Antonio Damato.
Roma: Stekelenburg - Cassetti, Burdisso, Juan (Heinze, 71.), José Angel - Pizarro, De Rossi, Gago (Lamela, 63.) - Pjanic - Osvaldo, Borini (Krkic, 39.). Vezetőedző: Luis Enrique.
Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Aquilani, Van Bommel, Nocerino (Ambrosini, 88.) - Boateng (Emanuelson, 66.) - Robinho (Cassano, 74.), Ibrahimovic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: Burdisso (28.), Bojan (87.), ill. Ibrahimovic (17., 78.), Nesta (30.)
Sárga lap: Gago (51.), Pjanic (59.), ill. Van Bommel (31.), Nocerino (53.), Aquilani (88.)