NBA

Óriási veszteségek kezdenek felhalmozódni - David Stern

Újabb két hét programját törölve a jövő hónapban egyetlen alapszakaszmeccset sem rendeznek meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.

Stern sem hajlandó engedni

A döntést az NBA első számú vezetője, David Stern jelentette be az után, hogy a pénteki újabb tárgyalásokon sem született megegyezés a harminc klub tulajdonosai, illetve a játékos-szakszervezet képviselői között.

Az alkudozás lényege az évi 4,3 milliárd dollárt kitevő bevételek megosztása: a kosarasok hajlandónak mutatkoztak rá, hogy az eddigi 57 helyett 53, legutóbbi engedményük értelmében pedig 52 százalékra vigyék le saját összrészesedésüket. A klubtulajdonosok azonban ragaszkodnak az 50-50 százalékos felosztáshoz. David Stern kijelentette, Billy Huntert, a játékosok képviselőjét lehet leginkább hibáztatni amiatt, hogy nem sikerült megállapodniuk.

"Hunter azt mondta, semennyit nem enged az 52 százalékból és kiment a szobából. Felállt és elment, amikor olyan olyan ajánlatot tettünk, ami nem érte el az 52 százalékot. Számos dologban fejlődés mutatkozott, mindkét fél engedett az igényeiből. Két vagy három nyitott kérdés van még. Ez egy büntetés a játékosok számára, a november már elveszett. Ki kell számítanunk mekkora kárt szenvedett az NBA, óriási mennyiségű veszteségek kezdenek felhalmozódni" - mondta a liga első embere.