La Liga

Messi hármat, a Barcelona ötöt vágott

A spanyol labdarúgó-bajnokság szombati mérkőzésén a címvédő Barcelona a Nou Campban 5-0-ra verte meg a Mallorca csapatát. A hazaiaknál Lionel Messi mesterhármast szerzett, nagy gólt lőtt Dani Alves, és betalált a fiatal Cuenca is.

Ennyit lőttem - mutatja Messi
Ugyan a sok vélemény szerint Lionel Messire ráfért a pihenő, Josep Guardiola betette kezdőcsapatába Aranylabdás játékosát, akinek nem is kellett sok idő, és máris megszerezte a vezetést csapatának. A 13. percben Adriano fejesébe ért bele kézzel Nsue, amiért a bíró tizenegyest adott, az ítéletet pedig a Sevilla ellen hibázó Messi ezúttal értékesítette (1-0). Tíz perc sem telt el, mikor Adriano passzából a Barca 10-ese újból betalált - így 22 perc játék után máris kétgólos volt a hazaiak előnye (2-0). Még ennyit sem kellett várni az újabb Messi-gólra: ezúttal Dani Alves tekert tanárian az argentin elé, aki bal belsővel harmadszor is bevette Aoute kapuját (3-0).

A fordulást követően a mindössze 20 éves - saját nevelésű -  Cuenca lépett ki Adriano remek labdájával a mallorcai védők közül, majd miután elhúzta a kapus mellett is, okosan a hálóba helyezett (4-0). A második félidőben Guardiola pályára küldte Piquét és Puyolt is - előbbi Abidal, utóbbi Busquets helyére érkezett. A negyedik gól után lényegesen visszább vett a tempóból a katalán sztárcsapat, ami miatt kezdett "álmoskás" lenni a találkozó, de az eredmény ismeretében ez nem volt meglepő. Aztán a 90. percben Dani Alves ébresztette fel a közönséget: mintegy 25 méterről leadott, remekül eltalált lövése a felső lécet érintve vágódott a hálóba - beállítva ezzel a végeredményt (5-0).

A címvédő három szerényebb "góltermést" hozó mérkőzés után újra megrázta magát: a szombati volt a hetedik sikere a szezonban, 10 találkozón összesen 32 gólt szerezve és csak négyet kapva 24 ponttal áll a spanyol pontvadászatban.

La Liga 11. forduló
Barcelona - Mallorca  5-0 (3-0)
Barcelona, Camp Nou. Vezette: Pérez Moreno
Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, Abidal (Piqué 46.), Adriano - Thiago, Busquets (Puyol 59.), Keita - Cuenca, Messi, Villa (Deulofeu 63.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Mallorca: Aouate - Cendrós, Chico, Ramis (Crespí 46.), Bigas - Victor, Martí (Casadesús 74.), Tissone (Zuiverloon 46.), Nsue, Álvaro, Castro. Vezetőedző: Joaquín Caparrós.
Gólszerző: Messi (13. - 11-esből, 21., 30.), Cuenca (50.), Alves (92.)
Sárga lap: Alves (73.), ill. Nsue (12.), Bigas (91.)