Tennis Classics

Kafelnyikov és Santoro sziporkázott

  • MTI
megosztom

Óriási közönségsikert aratott szombaton a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű viadal, melyen a közelmúlt és a jelen legjobbjai mutatták be kivételes tudásukat.

Kafelnyikov legyőzte Ivanisevicet
A legendák csatájának első felvonásán, amelyre közel telt ház, több mint hatezer néző volt kíváncsi, két ellentétes stílust képviselő játékos csapott össze: Fabrice Santorót az elképesztő, zseniális megoldások jellemezték, míg riválisa, Richard Krajicek, a holland óriás az erőtenisz képviselője volt. Az összecsapást ezúttal is "Dávid" nyerte meg: Santoro az első játszmában bámulatosan zsonglőrködött a labdával, 4:4 után elvette ellenfele adogatását, majd simán hozta a szettet. A folytatásban azután nem volt pardon, 6:1-re "alázta meg" az 1996-os wimbledoni bajnokot. A meccs után természetesen mindketten egymást dicsérték: "A második játszmában kissé elfogyott az erőm, de Fabrice egyébként is remekül teniszezett - így Krajicek.

"Nagyon élvezetes játék volt egy remek ellenféllel" - fogalmazott Santoro, aki arra a kérdésre, hogy tavaly miért akasztotta szögre az ütőket, csak ennyit mondott: "21 évig profiskodtam, elég volt."

A folytatásban az esemény versenyigazgatója, Taróczy Balázs egykori tanítványa, a szintén wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevic és a kétszeres Grand Slam-győztes orosz Jevgenyij Kafelnyikov csapott össze. A horvát szervakirály most is kitett magáért, bombaadogatásokat küldött a fénykorában "Kalasnyikov" becenévre hallgató riválisa térfelére, ám az orosz - bár kis pocakot eresztett és a mozgása is mackós volt - állta a sarat, és magabiztosan küldte vissza a bombákat. Az első szettben gyorsan elnyerte Ivanisevic szerváját, majd előnyét végig megtartotta (6:4). A folytatásban egészen 5:5-ig fej fej mellett haladtak, aztán az orosz ismét megvillant, brékelte a horvát adogatását, könnyedén hozta a sajátját, ezzel vége lett a mérkőzésnek(7:5).

Profi korukban 15 alkalommal játszottak egymással, Ivanisevic tízszer győzött, míg Kafelnyikov csak ötször, de az első és az utolsó meccsüket is az orosz nyerte.

"Mindig szerettem Gorannal játszani, most is így volt" - mondta Sydney olimpiai bajnoka. A folytatásban a jelen két kiválósága, a francia Gae:l Monils és a spanyol Fernando Verdasco csapott össze.

megosztom