Premier League

Hernández góljával nyert az MU Liverpoolban

A Manchester United a 19. percben szerzett Javier Hernández-góllal nyert az Everton otthonában a Premier League 10. fordulójának nyitómeccsén.

Hernández szerezte meg a vezetést az MU-nak - Fotó: AFP

Wayne Rooney egykori csapatához látogatott az angol bajnokság 10. fordulójában. A Manchester United Liverpoolban, az Evertonnál vendégeskedett, Sir Alex Ferguson pedig ezúttal Ferdinandnak és Naninak sem adott helyet a kezdőcsapatban. Ott volt viszont az Everton-szurkolók körében közel sem köztiszteletnek örvendő Wayne Rooney. Már az első percben védenie kellett De Geának Coleman lövését, majd a másik oldalon Welback passzából lőtt Pak a kapusba.

Még csak a 4. percben jártunk, amikor Coleman emelését fejelte Fellaini az MU spanyol kapusának a kezébe. Mikor már úgy tűnt, hogy vége az adok-kapoknak, akkor a 19. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Evra bal oldali beadása után a középen egyedül érkező Hernández lőtt pár méterről a kapuba, a védők Rooneyval voltak elfoglalva (0-1).

Többet volt a labda az MU-nál, nem hagyták kibontakozni az Everton középpályásait. A 36. percben Rodwell 20 méteres lövését fogta De Gea, majd Baines bal lábas szabadrúgása csattant a keresztlécen. Az első félidő végén Saha még kétszer is megpróbálta bevenni De Gea kapuját, de nem járt sikerrel, így maradt az egygólos vendégvezetés a szünetben. Az 53. percben Evans figyelmetlensége után Rodwell előretört, 20 méteres lövését De Gea bravúrral ütötte ki.

Tíz perccel később Welbeck lépett ki a bal oldalon, 10 méteres lövését Howard a léc fölé tolta. Próbált támadni az Everton, de igazi helyzeteket nem tudott kialakítani. Egy hatalmas kavarodás után Nani röviden szabadított fel, Rodwell pedig 18 méterről a kapu mellé lőtt. Ez volt a hazaiak utolsó lehetősége, az MU elvitte a három pontot az Evertontól.

Premier League
10. forduló
Everton-Manchester United 0-1 (0-1)
Gólszerző: Hernández (19.)