Bundesliga előzetes

Hajnalék a címvédőt fogadják, a Bremen Mainzban vendégeskedik

A Bundesliga 11. fordulójában a Bayern München a Nürnberggel találkozik hazai pályán, a VfB Stuttgart az egyre inkább magára találó Dortmundot fogadja, Stieberékhez pedig a Bremen látogat.

Bayern München-1. FC Nürnberg 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1
Az eddig lejátszott 10 bajnoki összecsapásából hetet megnyert, listavezető Bayern München a délvidéki rangadón fogadja a pillanatnyilag 13. Nürnberget. A találkozó egyértelmű esélyese természetesen a hét közben az Ingolstadt ellen a Német Kupában gólzáporos győzelmet arató bajor együttes. Épp ezt az esélytelenséget próbálja kihasználni a vendégegyüttes.

„Mindenki várja már a Bayern München elleni meccset. Természetesen mindenki arra számít, hogy mi leszünk a vesztes fél. Ez lehet a mi esélyünk. Remélem a bajorok az Ingolstadt ellen „kitombolták” magukat” - nyilatkozta Dieter Hecking a mérkőzés előtt 13. helyen álló nürnbergiek trénere.

Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 15:30
hathárom-tipp:x
eurosport-tipp:1
A hazaiak lassan kezdenek a „helyükre kerülni” a tabellán a remek Bundesliga rajtjukat követően, míg a Hannover továbbra is remekel a szezonban, 18 megszerzett ponttal negyedikek a német bajnokságban. Különös lesz a mérkőzés Mike Hanke számára, aki 2007 és 2011 között a ’hannoveriek csatára volt, most pedig ellenfélként lép pályára egykori társai ellen.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a meccs olyan lesz, mint a többi. Aki egyszer játszott egy klubban, az természetesen kötődik hozzá. Sokakkal még mindig kapcsolatban állok, de ez a mérkőzés alatt nem fog számítani. Csak azon lesz a hangsúly, hogy sikeres legyen a saját csapatom. Vegyes érzelmekkel tekintek vissza a hannoveri évekre, az első szezonom nagyon jól sikerült, aztán a többi nem annyira. Sosem volt gondom az edzőkkel és a játékosokkal, de néhány szurkolóval akadt. Mindenki számára ismert az ellenfelünk játéka, részletesen elemeztük őket. Nagyon óvatosnak kell lennünk ellenük, mert gyors ellentámadásokra képesek” – elemezte aktuális ellenfelét a 28 éves támadó.

FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1
A hazaiaknál jól sült el eddig Huub Stevens visszahozatala a csapat kispadjára, mert a holland szakvezetővel a csapat jelenleg a Bundesliga 3. helyén áll. A Hoffenheim sem szerepel rosszul, masszív középcsapatot alkotnak a „falusiak”, a bosnyák Ibisevic visszatérésével ráadásul egy igazi gólvágójuk van elől.

„Mindig jó saját közönségünk előtt játszani - kezdte a gelsenkircheniek holland edzője. - Ki kell használni a hazai pálya előnyét, ez utoljára a Kaisereslautern ellen nem sikerült sajnos. A Hoffenheim az elmúlt évben jó eredményeket ért el a Schalke ellen. Ellenfelünknél sok gyors ember játszik, különösen a támadók között. Most minden rajtunk múlik: meg kell mutatni, hogy tettünk egy lépést előre.”

Holger Stanislawski, a vendégek vezetőedzője szerint határozottan és bátran kell játszaniuk.

„Nagyon érdekes meccsre van kilátás, ahol nem szabad majd hibáznunk. Nálunk nem a nevek, hanem a csapat számít. Határozott és bátor játékra van szükségünk a Schalke ellen” - jegyezte meg a hoffenheimi tréner.

Kemény mérkőzés lesz a Stuttgart-Dortmund - Fotó: AFP

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:2
A hazaiaknak azért is lenne fontos megnyerniük a találkozót, mert jelenleg az ötödik pozíciót foglalják el a tabellán, de csak két ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint aktuális ellenfelük, így a többi csapat eredményétől függően akár a második helyre is feljöhetnek. A nemrég még Dortmundban játszó Hajnal Tamás szerdán 75 percig volt a pályán a másodosztályú FSV Frankfurt ellen 3-0-ra megnyert kupamérkőzésen. A Dortmund szintén bejutott a Német Kupa nyolcaddöntőjébe, a sárga-feketék még kedden, a második vonalbeli Dynamo Dresden 2-0-s legyőzésével biztosították helyüket a legjobb 16 között.

„Az utóbbi hetekben a BVB nagyon jól játszik, csak a pireuszi vereség volt, ahol gyengébben teljesítettek. Úgy gondolom, nagy iramú találkozóra van kilátás, ahol sok futásra lesz szükségünk. A Dortmund erős játékra képes, mindössze három ponttal állnak a Bayern München mögött, de mi a saját játékunkat szeretnénk játszani” - mondta a találkozó előtt Bruno Labbadia, aki egy győzelemmel szeretne kedveskedni a 40. születésnapját ünneplő sportigazgatónak, Fredi Bobicnak.

Jürgen Klopp természetesen az ünnep elrontására készül, és egyben arra, hogy a csapat jó sorozatát tovább nyújtsa.

„A szériánkat tovább akarjuk folytatni - nyilatkozta a BVB vezetőedzője. - Újra hosszabb ideig nyugalomban tudunk dolgozni. Van remény arra, hogy a keddi kupamérkőzésen hiányzók szombatra felépülnek. Szinte mindenki a rendelkezésünkre áll. A VfB egy igazi nagyvad, nagyon jól kezdték a szezont, a kupában az utolsó fordulóban önbizalmat szerezhettek. Nagyon várom ezt a találkozót, mert a Stuttgart nem fog ellenünk beállni védekezni. A saját közönségük előtt megpróbálnak majd kezdeményezni”.

VfL Wolfsburg-Hertha BSC 15:30 hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1
A 11. helyen álló Wolfsburg az egy pozícióval előbb tartózkodó Hertha BSC-t fogadja. Nagy tétje van a mérkőzésnek, hiszen amelyik csapat nyerni tud, az három ponttal meglép a riválisától. A Felix Magath vezette Farkasok az elmúlt fordulóban Hamburgban játszottak 1-1-es döntetlent, míg a fővárosiak a Mainz ellen játszottak hazai pályán gól nélküli döntetlent.

FSV Mainz 05-Werder Bremen 18:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:2
Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata, az előző idénybeli szerepléséhez képest gyengélkedő Mainz az Európa Liga-selejtezőt érő 6. helyen álló, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Werder Brement látja vendégül.

„Talán mostanában nem úgy szállítják a pontokat, de néhány meccsen jobban játszottak, mint azt az eredmény mutatja. Számunkra mindegy, hogy kivel állunk szemben, a lényeg, hogy mindig a legjobbunkat hozzuk. Mainzban nagy meggyőződéssel kell pályára lépnünk” - mondta Thomas Schaaf, a brémaiak trénere.

Thomas Tuchel szerint semmit nem jelent, hogy a Werder tavaly kiesés ellen küzdött.

"A Werder Bremennek nehéz éve volt tavaly. Ha 30 évig élcsapat vagy, megesik az ilyen. A liga nagy csapatai közé tartoznak. Erősek játékban, kreatívak és sok labdát szereznek. Sok technikás játékosuk van, az alapfelállásuk is nagyon támadó felfogású” - dicsérte a vendégeket a mainzi szakember.