WTA-világbajnokság

Azarenka lesz Kvitová ellenfele a fináléban

  • VNA

Viktorija Azarenka lesz a cseh Petra Kvitová ellenfele a vasárnapi döntőben a női teniszezők 4,9 millió dollár összdíjazású, isztambuli WTA-világbajnokságán.

Viktorija Azarenka lesz a cseh Petra Kvitova ellenfele a vasárnapi döntőben a női teniszezők 4,9 millió dollár összdíjazású, isztambuli WTA-világbajnokságán.A negyedik helyen kiemelt fehérorosz játékos a szombati második elődöntős mérkőzésen két sima szettben verte a hatodikként rangsorolt orosz Vera Zvonarjovát, így Kvitovához hasonlóan először jutott be a vb-döntőbe. Azarenka pénteken este meglehetősen kedvetlen játékkal veszített az amúgy számára komoly tét nélküli találkozón Marion Bartoli ellen, most azonban sokkal energikusabban és agresszívebben teniszezett. Ezúttal újra azt a formát láthattuk a fehérorosz játékostól, amelyet a Li Na és a Samantha Stosur elleni csoportmeccsek során nyújtott.

Az első játszmában Azarenka nagyon odafigyelt a fogadójátékra, amelyet az is bizonyít, hogy három alkalommal vette el Zvonarjova adogatását, egyszer ráadásul semmire. A közel egy óráig tartó második szett szorosabban alakult ugyan, de ez is az övé lett, így tizedik találkozásuk alkalmával negyedszer tudta legyőzni a csoportkörből csak jobb játszmaaránnyal továbbjutó Zvonarjovát. Azarenka eddig legnagyobb sikerének a Miami szupertorna megnyerése (2009-ben és idén) számít, a vb-cím megszerzése így pályafutása csúcsa lehetne.

A vasárnap délutáni (16.00 - Eurosport) Petra Kvitová elleni döntő érdekessége, hogy amelyikük megnyeri a csatát, nem csak a világbajnoki címet szerzi meg, de az év végi világranglista második helyére is feljön Caroline Wozniacki mögé. "A holnap a hirtelen halálról szól majd. Az egy nagyon fontos torna utolsó állomása lesz. Mindkettőnk számára ez lesz az első vb-döntő, ahol nyilvánvalóan mindketten nyerni akarunk.Bízom benne, hogy magas színvonalon fogunk teniszezni vasárnap" - nyilatkozta Azarenka a győzelem után.

Eredmény, elődöntő:
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 4.)-Vera Zvonarjova (orosz, 6.) 6:2, 6:3
Korábban:
Petra Kvitova (cseh, 3.)-Samantha Stosur (ausztrál, 7.) 5:7, 6:3, 6:3