Anglia

Wenger és Ferguson is nagyon óvatosan nyilatkozott Tévez ügyéről

Mindössze néhány órája derült ki, hogy az angliai Professzionális Játékosok Szövetsége (PFA) nem járult hozzá ahhoz, hogy a Manchester City egyhavi bérének megvonásával büntesse Carlos Tévezt, és emiatt a klub megfelezte a büntetést, de az angol sajtó máris kifaggatta a Premier League talán két legnagyobb tekintéllyel rendelkező menedzserét, Sir Alex Fergusont és Arséne Wengert.

Amint arról beszámoltunk, a PFA-nak hozzá kellett volna járulni ahhoz, hogy a Manchester City behajthassa a súlyos büntetést Carlos Tévezen, aki a klub állítása szerint nem volt hajlandó csereként beállni a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de a szervezet megtagadta a hozzájárulást. A Citynek így az általános rendelkezések szerint maximálisan kiszabható kétheti fizetésmegvonással kell élnie.

Arséne Wenger és Sir Alex Ferguson fognak kezet az Arsenal és a Manchester United Premier League-mérkőzésén 2011 szeptemberében

A klub hivatalos állásfoglalásában megjegyezte, hogy többek között azért sem ért egyet a PFA döntésével, mert a szervezet alapvető feladata a játékosok védelme, így furcsa, hogy dönthet a futballistákra kiszabható büntetések mértékéről. Ezzel részben Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere is egyet értett.

"Természetesen furcsa egy kicsit ez az érdekütközés, de a szabályok adottak. Ténykérdés, hogy a maximálisan kiszabható büntetés két hét. Ebben a konkrét esetben akár még őrültségnek is tekinthető ez a szabályozás, de ez le van írva, nincs mit tenni ellene" - mondta a skót szakember.

Még nála is óvatosabban nyilatkozott az ügyről Arséne Wenger, az Arsenal szakvezetője, mondhatnánk azt is, hogy egyszerűen kikerülte a témát: "Nem is igazán tudom, hogy mi történt, szóval nem nekem kell megítélnem ezt a helyzetet. Hagyjuk meg ezt a Manchester Citynek! Biztos vagyok benne, hogy van elég pénzük ügyvédekre, akik majd segítenek, hogy jól jöjjenek ki az ügyből."