Alpesi sí

Újra megsérült Kalle Palander térde

  • VNA

Ismét a műtőasztalra kell feküdnie a finn alpesi sízőnek, aki 34 évesen a sokadik sérülés után már a visszavonuláson is elgondolkozhat.

Kalle Palander térde ismét megsérült

Az igazán peches versenyzők közé sorolhatjuk a finn Kalle Palandert, aki újra megsérült. A finn síző több éves rehabilitáció után tért vissza a mezőnybe az elmúlt télen, az új szezon első versenyén, az ausztriai Söldenben viszont ismét megsérült. A korábbi keresztszalag sérülése után ezúttal porcleválás keletkezett Palander eddig is igencsak meggyötört térdében, ami most könnyen lehet, hogy a finn versenyző pályafutásának végét is jelenti. Edzője, Eero Hyvärinen elmondása szerint tanítványát két hét múlva műthetik meg. A sérülés sohasem jön jókor egy versenyző számára, de Palander szempontjából különösen szerencsétlen ennek az esetnek az időzítése, hiszen november elején éppen a hazai versenye következne Leviben.

A finn síző még az előző sérülése alkalmával azt mondta, hogy ha a hosszas rehabilitáció után ismét megsérülne, akkor biztosan befejezné a karrierjét, így a finn sajtóban már arra számítanak, hogy a pályafutása során 14 Világkupa versenyt megnyerő Palander hamarosan visszavonulhat. „Ez ugyanaz a sérülés, amely már 2006-ban is bekövetkezett egyszer. Orvosi szempontból nincsen akadálya egy esetleges újrakezdésnek” - hűtötte le azért a Palander-búcsút vizionálók kedélyeit Hyvärinen.