WTA-világbajnokság

Stosur lemosta Lit a pályáról és elődöntős

  • VNA

Sokkal nagyobb harcot várt a közönség a Stosur-Li találkozótól, amely végül az isztambuli vb eddigi legegyoldalúbb meccsét hozta.

Az isztambuli női tenisz világbajnokság csoportmérkőzéseinek utolsó napja igazi ki-ki mérkőzéssel kezdődött, ahol a fehér-csoportban az eddig egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel álló Samantha Stosur és a kínai Li Na játszott egymás ellen. Az ausztrál játékos korábbi öt találkozásuk alkalmával mindig legyőzte Lit, aki talán ennek ismeretében visszafogottan kezdett. Első két adogatását el is veszítette a kínai, aki csak 0-4 után tudott játékot nyerni, azt is fogadóként. Az első szett villámgyorsan el is úszott számára 1-6-al, amelyben egyetlen nyerő ütése mellé 15 hiba (!) társult.

Stosur két meccset nyert a csoportkörben, így elődöntős
A US Opent megnyerő Stosur a második szett első játékában rögtön elvette ellenfele adogatását és innentől kezdve nagyon egyoldalú mérkőzést látott a közönség. Li az egész találkozó alatt egyetlen egyszer sem tudta hozni a saját adogatását, ami ilyen szinte ritkán fordul elő. Stosur ezzel hatodszor is legyőzte Li Nát, így Azarenka és Kvitová után szintén elődöntős a világbajnokságon. Li négy nyerő ütés mellett 32 hibát hozott össze a találkozó 13 játéka alatt, így a kínai játékosnak semmi esélye nem volt ezúttal.

"Boldog vagyok, hogy egy csalódást keltő mérkőzés után össze tudtam szedni magamat és nyertem a mai napon. Egy ilyen versenyen az elődöntő nagy tehernek számít, függetlenül attól, hogy ki lesz az ellenfelem. Most is erre számítok." - nyilatkozta a találkozó után Stosur

WTA-világbajnokság
Fehér-csoport
Samantha Stosur (ausztrál) - Li Na (kínai) 6-1, 6-0