Bundesliga előzetes

Robin Dutt karácsonyi terve miatt győzne egykori csapata otthonában

Pénteken 20:30-tól a Bayer Leverkusen freiburgi vendégjátékával kezdődik a Bundesliga 11. fordulója. A Bayer vezetőedzőjének, aki nyárig a pénteki ellenfél Freiburg kispadján ült, különleges lesz visszatérnie korábbi együtteséhez.

Freiburg-Leverkusen 20.30
Tv: Eurosport2
hatharom-tipp:2
eurosport-tipp:2
Úgy tűnik, a tavalyi ezüstérmes Bayer Leverkusen mégsem tudta maximálisan pótolni az idény végén a Bayern Münchenbe igazoló Jupp Heynckes vezetőedzőt. Bár a gyógyszergyáriak Robin Dutt vezetésével nem kezdték rosszul a bajnokságot, egyre inkább kezdenek lemaradni az éllovasoktól. Jelenleg a 9. helyen állnak negatív gólkülönbséggel, amin mindenképpen változtatnának. A nyáron érkezett szakembernek már csak azért is fontos a pénteki találkozó, mert nyárig épp az aktuális ellenfél, a Freiburg kispadján ült.

Robin Dutt, a Bayer Leverkusen edzője és Simon Rolfes, az együttes csatára örül csapata győzelmének  "A játék számomra a Leverkusen szempontjából fontos, de különleges esemény lesz visszatérnem Freiburgba. De sokkal inkább fontos számomra a meccs, mint különleges. Még soha nem volt olyan szűkszavú a kapcsolatom a freiburgi emberekkel, mint ezen a héten."

Jó hír a vendégek számára, hogy Gonzalo Castro és Eren Derdiyok is újra bevethető lesz.

"Örülök, hogy a két játékos újra a rendelkezésünkre áll. Ugyanakkor René Adler, Michael Ortega, Tranquillo Barnetta és Renato Augusto még mindig sérültek."

Dutt beszélt arról is, hogy a múlt héten Schalke ellen 1-0-ra elveszített meccsből is lehet tanulni.

"Szeretnénk megismételni azokat a dolgokat, amik az erősségeink voltak a Schalke elleni meccsen, mint az elkötelezettség és a szenvedély. Ugyanakkor korántsem voltam elragadtatva a csapat összteljesítményét illetően, ezen a területen nagy fejlődésre van szükségünk. A második, a harmadik vagy a negyedik helyen szeretnénk lenni Karácsonykor. Ez jó kiindulás pont lenne a szezon második felére."

A felzárkózást pedig az ellen a Freiburg ellen kezdenék meg, aki sereghajtók a Bundesligában.

"Folytatnunk kell a kemény munkát, ez lehet a siker titka - mondta Marcus Sorg, Robin Dutt freiburgi utódja. - Bár nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, igyekszünk az erősségeinket felmutatni ellenük. Természetesen nem csak nekünk, hanem Robinnak is valami különlegeset jelent ez a mérkőzés. Jól ismerjük őt és a gondolkozását a játékról, megpróbálunk a mi teljesítményünkre odafigyelni. A közönségünk segítségével egy bátor, agresszív játékra készülünk."

A hazaiak Mensur Mujdzára és Simon Brandstetterre sérülés miatt nem számíthatnak péntek este.