NHL

Gólözön Philadelphiában, 17 gólos meccsen győzött a Winnipeg - videó

Nem mindennapi összecsapáson van túl a megújult Winnipeg Jets első philadelphiai látogatása után. Az NHL hetedik kanadai csapata az új szezon 22. játéknapján két győzelemmel és az esélytelenebbek nyugalmával érkezett a Flyers otthonába, a Wells Fargo Centerbe, azonban egy gólzáporos 60 percet követően mégis a kanadaiak örülhettek a két pontnak, amit a 9-8-as győzelemmel vívtak ki.

A Philadelphia Flyers-Winnipeg Jets NHL-mérkőzés végeredménye a kijelzőn.
25 perc után már 5-1-re vezettek a vendégek, amikor is cserére került sor a hazaiak kapujában. Szergej Bobrovskyt honfitársa, Ilja Brizsgalov váltotta fel, és a csapattársakat ez rögtön felébresztette addigi tengődésükből, hiszen alig két perccel később Claude Giroux háromra csökkentette hátrányukat. Evander Kane azonban ismét visszaállította a négygólos vendég fórt a második harmad közepén.
Amit ezután véghezvitt a Flyers, az mindenképp említésre méltó: Danny Briere kettő gólt, míg Maxime Talbot és Matt Read egyet-egyet vállalt a kiegyenlítéshez szükséges négy találatból, azonban ezzel nem elégedtek meg a hazaiak, és James van Riemsdyk a 44. percben másodszor a találkozó folyamán előnyhöz juttatta a Flyerst. Miután csapata a záró periódus első három percében háromszor is kapitulált, Claude Noel, a vendégek vezetőedzője úgy látta jól, hogy nekik is szükségük lesz kapuscserére, hogy játékosai megnyugodhassanak. A cseh Ondrej Pavelec helyére Chris Mason állt be, és utólag elmondható, hogy ez bizonyult a mérkőzés újabb fordulópontjának: 28 másodperc telt el csupán van Riemsdyk vezetésszerzésétől, a kanadaiak kiegyenlítettek, és a folytatásban még kétszer betaláltak, míg a Flyerstől csak egyre futotta.

Andrew Ladd, a vendégek csapatkapitányának találata 66 másodperccel a végső dudaszó előtt született, és ez már teljesen megfogta a Flyerst, amiből már nem tudtak még egyszer felállni. Az összecsapás 17 góllal zárult, ennyiszer pedig még all-star gálákon sem szokott mindig megszólalni a gólt jelző sziréna, úgyhogy a meccs kimenetelétől eltekintve nem lehetett okuk panaszra a kilátogatóknak.


A címvédő továbbra is botladozik

Bostonban csapott össze az északkeleti csoport két sereghajtója, a Montreal Canadiens és a címvédő Boston Bruins. Mindkét csapatról elmondható, hogy igen csak szokatlan pozícióban találják magukat, hiszen a Canadiens és a Bruins is stabil rájátszásban szereplő gárdává nőtte ki magát az utóbbi időben, ehhez képest egyik klub sem büszkélkedhet a szezonrajtjával. A Bruins az első 8 meccséből mindösszesen háromszor diadalmaskodott, míg a Canadiens 9 mérkőzés alatt csupán kétszer.
Az első harmadban háromszor került emberhátrányba a Canadiens, és a második kiállítást Patrice Bergeron rögtön a korong bedobását követő lövésével 1 másodperc alatt ki is használta a hazai gárda. A folytatásban még háromszor kiszórták a vendégeket, ennek ellenére a második játékrész a Canadiensről szólt: a 18-9-es lövésmutató eredményességgel is párosult, és a nyáron érkezett Erik Cole kiegyenlített.

Az utolsó 20 perc rendkívül szorosra sikeredett, ahol a játékosok végre a játékkal és nem a szabálytalanságokkal voltak elfoglalva. Ahogy az egy ilyen szoros meccsen lenni szokott, érezhető volt, hogy a következő találat döntőnek bizonyulhat, azt pedig Tomas Plekanecnek köszönhetően a vendégek szerezték meg. Carey Price, a győztesek kapusa 29 védéssel abszolválta a mérkőzést, de Tim Thomas sem nyújtott rossz teljesítményt: az amerikai kapus 33 alkalommal mutatott be védést, ez egy jobban működő csatárteljesítménnyel együtt más estéken győzelmet eredményezne. A vereséggel a Boston az északkeleti csoport sereghajtójává vált, miután Charáék helyet cseréltek a zsinórban második győzelmét arató Canadiensszel.

NHL, 22. játéknap
New York Rangers – Toronto Maple Leafs 2-4
Pittsburgh Penguins – New York Islanders 3-2 szétlövésekkel
Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 8-9
Boston Bruins – Montreal Canadiens 1-2
Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 4-2
Ottawa Senators – Florida Panthers 4-3
Minnesota Wild – Anaheim Ducks 2-3
Dallas Stars – Los Angeles Kings 3-5
Edmonton Oilers – Washington Capitals 2-1
Phoenix Coyotes – New Jersey Devils 5-3