Férfi kézilabda

Csak akkor ad pénzt a tatai önkormányzat, ha ő választhat elnököt a klub élére

  • MTI
megosztom

A tatai képviselő-testület visszavonja a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak (THAC) megítélt 50 millió forintos támogatást, ha az egyesület a hónap végéig nem teszi lehetővé, hogy az önkormányzat, mint a legnagyobb szponzor tisztújító közgyűlésen jelöltet állíthasson az egyesület élére.

Michl József (KDNP) elmondta, akit megválaszt a szabályos közgyűlés, azzal írja alá a szerződést, és utaltatja a támogatást. "Ellenkező esetben a képviselő-testület novemberi ülésén visszavonja a megítélt összegről szóló határozatát, mivel a támogatott nem kéri azt" - jelentette ki a polgármester.

Komáromi Lajos, a tatai klubelnök kedden azt mondta az MTI-nek, hogy szombaton még bajnoki mérkőzésen fogadják a Balatonfüredet, de nem tud tovább tervezni, mert a szakosztály pénze elfogyott és visszaléphetnek az NB I-től.

Az elnök rámutatott, hogy a THAC helyzete az önkormányzati támogatás elmaradása miatt ingott meg. Komáromi szerint a polgármester a támogatásért cserébe kér a klub ügyeibe,elnököt kíván jelölni, ezt azonban az együttes nem fogadja el.

Michl József az MTI-nek elmondta, az önkormányzat nem bízik THAC elnökében. Rámutatott, hogy az egyesületből az elmúlt években eltávozott a kajak-kenu-, a vívó-, a cselgáncs-, a futball-, a sakkszakosztály, visszafejlődött a női kézilabda, jelentősen csökkent az egyesületben sportolók létszáma. "Ezt mind nem lehet a távozók számlájára írni" - közölte.

A polgármester hozzátette, tudomása szerint a jelenlegi elnökség alatt 400 millióért eladták az államtól kapott futballpályát, azzal a feltétellel, hogy újat kell helyette építeni. Két határidő módosítás után még csak a területet vették meg 60 millió forintért. A székház felújítására a tervezett 50 millió helyett 150 milliót költöttek, már csak 150 millió forint van meg a pénzből. Ebből kellene két futballpályát felépíteni, öltözőkkel, lelátóval.

"A THAC elnöke ellen - saját bevallása szerint - adócsalás ügyben eljárás folyik, és el is fogják ítélni, mert valóban adót csalt" - közölte az MTI-vel Michl József, aki szerint ezek a tények alátámasztják, hogy az önkormányzat csak az ellenőrzési lehetőségek megteremtése után akar közpénzt átadni a kézilabdacsapatnak.

A Tata a 12 csapatos NB I-ben jelenleg az utolsó előtti helyen áll 9 mérkőzésen szerzett 4 pontjával.

megosztom