Atlétika

A közönség mentette meg a bronzérmet a brazil futónak - videó

  • VNA

A brazil Giovani dos Santos már ünnepelt, de korán tette. Ha a közönség nem jelez neki, most aligha lenne a Pánamerikai Játékok bronzérmese.

Érdekes események zajlottak a mexikói Guadalajarában zajló Pánamerikai Játékok 10.000 méteres versenyének döntőjében. A brazil arany- és mexikói ezüstérmet hozó döntőben az izgalmak a harmadik hely megszerzése körül alakultak ki. Az utolsó métereken a pozíciót biztosnak érző brazil Giovani dos Santos már csókokat dobott a közönségnek és ünnepeltetni kezdte magát. Korán tette, mert a mögötte futó két amerikai hosszútávfutó kezdte őt közelíteni és ha a mexikói közönség soraiból többen nem kezdenek el neki mutogatni, akkor alighanem el is veszíti a versenyt az éremért.

A mindössze 20 esztendős, így rutintalan Dos Santos még idejében reagált és megszerezte a bronzérmet. „Azt hittem, hogy sokkal messzebb vannak, hiszen 200 méterrel a cél előtt még sehol nem voltak. Szerencsém volt, hogy maradt még elég dinamika a lábamban az utolsó méterekre” - nyilatkozta megkönnyebbülten a brazil. A versenyt amúgy a brazil Marilson Santos nyerte (29:00,64), a 41 másodperccel később célba érő mexikói Juan Carles Romero előtt. A különös befutó az alábbi videón egy percnél tekinthető meg.