Gyász

Több ezren búcsúztak Marco Simoncellitől - fotó

  • MTI/AFP

Több ezer szurkoló búcsúzott csütörtökön Marco Simoncellitől, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

A rajongók kivetítőkön követhették figyelemmel a gyászszertartást Corianóban, abban a városban, ahol az olasz versenyző felnőtt.

Amint a fehér virágokkal díszített koporsót a templomba vitték, újra és újra taps hallatszott a tömegből. A 24 éves korában elhunyt, világbajnok sportoló szimpatizánsai virágokat, leveleket és zászlókat helyeztek az épület lépcsőire.

A templomi búcsúztatáson a családtagok és barátok mellett több versenyzőtárs is részt vett, így ott volt Valentino Rossi is. A gyászmisét Rimini püspöke, Francesco Lambiasi celebrálta. Simoncelli koporsóján ott volt a sisakja, az oltár mellett pedig két motorkerékpárja állt.

Az olasz kormányt Giorgia Meloni ifjúsági miniszter és Rocco Crimi sportállamtitkár képviselte a búcsúztatáson, amelyet több olasz tv-csatorna is élőben közvetített.

A helyi színházban szerdán több mint 20 ezren rótták le kegyeletüket a pilóta ravatala előtt. Simoncelli a malajziai futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és Rossi pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. A versenyzőt beszállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, de már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

A templom bejáratámál a rossz idő ellenére kígyózó sor állt

Több ezren kísérték utolsó útjára a versenyzőt -

Több ezer szurkoló búcsúzott csütörtökön Marco Simoncellitől