Tenisz

Sampras visszavágna Szafinnak a 2000-es US Open döntőért

Minden idők egyik legjobb amerikai játékosa csap össze minden idők egyik legjobb orosz teniszezőjével: Pete Sampras a Bajnokok Tornáján méri össze tudását Marat Szafinnal.

Pete Sampras Az óriási sikerrel futó ATP Champions Tour elnevezésű viadalon a tenisz történelmének legnagyobb alakjai játszanak egymással bemutató mérkőzéseket szerte a világon. A múlt legnagyobbjai még manapság is hihetetlen népszerűségnek örvendenek, nem csoda, hogy a sorozatnak világszerte nagy sikere van.

Október 27-30-a között a kínai Chengdu-ban állomásozik a versenysorozat, ahol többek között Marat Szafin, Pete Sampras, Carlos Moyá, Paradorn Srichaphan, Mark Philippoussis, Thomas Enqvist, Wayne Ferreira és Younes El Aynaoui is ütőt ragad.

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő torna legnagyobb sztárja minden kétséget kizáróan a 14-szeres Grand Slam-bajnok Pete Sampras lesz, aki egy csoportba került egykori riválisával, az orosz Marat Szafinnal.

"Jó néhányszor találkoztunk a múltban, az első győzelmét ellenem pedig a 2000-es US Open-fináléban aratta.  Ő egy remek srác, egy igazi karakter, és az én generációm egyik legjobb játékosa" - beszélt egykori pályatársáról az amerikai, akit az akkor 20 éves orosz 6:4 6:3 6:3-ra győzött le New Yorkban.

Sampras és Szafin aktív pályafutásuk során hét alkalommal találkoztak, és meglepő módon az orosz vezet 4-3-ra - az amerikai előtt most itt a lehetőség az egyenlítésre. " Nagyon jól éreztem itt magam tavaly. A stadion fantasztikus, a szálloda gyönyörű és mindent egybevetve ez egy nagyon szép hely. Örülök, hogy újra itt lehetek és remélem sikerül egy tisztességes teniszt produkálnom."

A világranglista élén eltöltött hetek számában még mindig rekordtartó Sampras az A-csoportba került, ahol többek között a már említett Szafinnal, Ferreirával és El Aynaoui-val került össze. A kínai versenyt tavaly a kanadai Greg Rusedski nyerte meg, ép Samprast legyőzve a fináléban.