Premier League

Roman Abramovics nagy pofont kapott a Chelsea-szurkolóktól

A londoni egyesület orosz tulajdonosa ajánlatot tett a Stamford Bridge megvásárlására, de ezt a részvényesek elutasították.

Nem lesz Abramovicsé a stadion

Roman Abramovics nagy pofont kapott a Chelsea szurkolóitól, akik nem akartak megválni 100 fontos részesedésüktől. A londoni egyesület tulajdonosa ajánlatot tett a Stamford Bridge megvásárlására, de ezt elutasították. A feszült hangulatú találkozón 700 részvényes vett részt, akik 1993-ban 199 éves szerződést kötöttek a pályára.

Az orosz tulajdonos, a klubelnök Bruce Buck és a vezérigazgatója Ron Gourlay is csalódott volt a szavazás után. Abramovicsnak a részvényesek 75 százalékának a támogatására lett volna szüksége, de csak 61-et sikerült megszereznie.

"Csalódott vagyok, de mindannyian Chelsea-szurkolók vagyunk, ezért szombaton együtt kell kiütnünk az Arsenalt" - fogalmazott Buck a döntés után.

Abramovics azért szerette volna megszerezni a stadiont, hogy bővítse a jelenlegi 41.800 fős befogadóképességét. Az üzletember már alternatív helyszínekben is gondolkodik egy új stadion felépítésnél, a Stamford Bridge három mérföldes sugarában.