Átigazolás

Jordi Alba nem akar Valenciában maradni - Barcelonába menne

A Denevérek 22 éves Barcelona-nevelésű baloldali játékosa nem hosszabbítaná meg szerződését jelenlegi klubjával, inkább visszatérne nevelőegyesületébe.

Mint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, a Barcelona kiszemelte magának a Valencia fiatal spanyol válogatottját, Jordi Albát. A most 22 éves védő a katalán klubnál nevelkedett, majd a Cornella csapatától 2007-ben került a Valenciához.

Alba megérezte a lehetőséget?
Alba jó teljesítménye hétről-hétre beszédtémát szolgáltat Spanyolországban, legutóbb kezdőként jutott szóhoz a spanyol válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, ahol a címvédő 3-1-re győzte le Skócia legjobbjait.

A Valencia csapatához 2013-ig köti érvényes szerződést, amit állítólag a klubvezetők szeretnének minél előbb meghosszabbítani - csakhogy ebbe a játékos nem akar belemenni, főleg azután, hogy hallott a Barcelona érdeklődéséről.

A katalánoknál Éric Abidal utódját látják Albában, a francia új szerződését még mindig nem írták alá, noha a hírek szerint erre hamarosan sor kerülhet. Abidal sajtóinformációk szerint 2013-ig maradhat a katalán fővárosban, pontosan addig, amíg Alba szerződése érvényes Valenciában...