U16-os válogatott

Ismét győztek a fiataljaink Románia ellen

U16-os válogatottunk szerdai győzelme után ma délelőtt ismét megmérkőzött a román korosztályos csapattal Telkiben, a találkozót.

Akárcsak a tegnapi, a mai összecsapás is jó iramú, küzdelmet futballt hozott, ezúttal is hasonló játékerőt képviselt a két csapat. Az mlsz.hu beszámolója szerint a mieink a 28. percben jutottak vezetéshez, amikor egy jobb oldali beadást követően Mayer Milán továbbított a hálóba. A románok a 45. percben egyenlítettek, majd egy játékosukat egy durva szabálytalanságért kiállította a játékvezető. A 70. percben megszereztük a győztes találatot, Bölcsföldi Milán csapott le a labdára a vendég kapus kidobása után, és egyből az üresen hagyott kapuba ívelt.

"A mai mérkőzés sokban hasonlított a tegnapihoz, sőt, a színvonal még magasabb is volt, mint egy nappal ezelőtt - mondta Both József, a csapat szakvezetője a találkozó után. - Egy nagyon komoly játékerőt képviselő román együttest győztünk le, a vendégek modern, agresszív, pressingre épülő játékkal rukkoltak elő. Bár ekkora iramhoz a játékosok itthon nem szokhattak hozzá, sikerült felvenniük a ritmust, és a kreatív támadójátéknak köszönhetően a második meccset is megnyertük. Úgy gondolom, hogy az utóbbi évek egyik legjobban sikerült felkészülése volt a mostani, napi nyolc órát foglalkoztunk a gyerekekkel, akik mentális téren, gondolkodásmódban sokat léptek előre. Nagy fegyvertény, hogy huszonnégy órán belül kétszer legyőztük a román válogatottat, és az is optimizmusra ad okot, hogy az U18-as válogatott szintén két győzelmet aratott a héten, míg az U15-ös együttes egyik múlt heti mérkőzésén legyőzte a szlovákokat."